400 - Snídaně, brunch, kafe diskuze
Lukáš Hejlík
Čtvrtá knížka Gastromapy je žloutkově žlutá! Lukáš Hejlík přináší 400 tipů ze všech regionů Česka. Na svých cestách si počítal, co kde snídal. Vejce Benedikt měl v 84 podnicích, zkusil 62 omelet, 41krát to byla vejce do skla. Máloco mělo poslední dobou takový nástup jako turecká vejce, ta otestoval na 36 místech. Tolikrát si dal mimochodem i lívance. Celkem 20krát to byly buchtičky s krémem, 18krát párky a 16krát avotoast. Často to byly jen obložené chleby, sendviče nebo toasty. Procestoval v Česku celý svět a zkusil anglické snídaně, francouzské toasty, kanadské lívance, belgické vafle, bagely z Ameriky, shakshuku z Blízkého východu nebo japonské okonomiyaki. Nezapomínal ani na fanoušky sladké snídaně, jedl palačinky, žemlovky, kaše ovesné, rýžové i krupicové. Pokaždé u toho bylo kafe. Také přesně ví, kolik za všechny ty snídaně a brunche utratil. Ale jednu věc si spočítat nenechal - hladinu cholesterolu v krvi.... celý text
Diskuze o knize (0)
Přidat komentářŠtítky knihy
průvodce gastronomie gastroturistika
Autorovy další knížky
2019 | 365 - Gastromapa Lukáše Hejlíka |
2021 | 555 – Výlety s Gastromapou Lukáše Hejlíka |
2018 | Gastrokroužek - spojilo nás jídlo |
2022 | Brno 100 - Gastromapa Lukáše Hejlíka |
2016 | Věnované pohádky |