Kančí na dančím diskuze
Michael Žantovský
Kniha receptů spjatých s Václavem Havlem – ať už v roli spokojeného strávníka či po všech stránkách svébytného kuchaře. Václav Havel byl dramatik, esejista, disident, vězeň svědomí a prezident Československa a České republiky, jedna z velkých postav českých, evropských a světových dějin 20. století. Takto o něm hovoří encyklopedie, odborné studie a učební osnovy. Málokde se ale uvádí, že Havel byl také po celý život nadšeným, hloubavým, tvůrčím a ve společnosti oblíbeným kuchařem. Přestože v této oblasti nedosáhl stejně významných výsledků jako v jiných, čas strávený v kuchyni dotvářel jeho život, obohacoval život jeho nejbližších a pomáhal vytvářet pevná pouta, spojující podobně smýšlející přátele v nelehkých dobách normalizace. Také z tohoto důvodu mu věnujeme tuto malou kuchařskou připomínku. Nechceme stavět Havlovi kuchařský pomník, ani ho dávat za příklad zdravého stravování, ale prostě jen potěšit ty, kterým seznámení s touto méně známou částí jeho života udělá radost. Veškerý výtěžek z prodeje této knihy (včetně autorských honorářů) bude použit na rozvoj aktivit Knihovny VH... celý text
Diskuze o knize (0)
Přidat komentářŠtítky knihy
Autorovy další knížky
2014 | Havel |
2016 | Ochlazení: Špionážní thriller z blízké budoucnosti |
2023 | S prominutím řečeno |
1990 | Woody Allen |
2006 | Přežili peklo |