Makrobiotické nedělní vaření diskuze
Dagmar Lužná
Publikace přináší inspiraci prověřenou letitými zkušenostmi při praktikování přirozené stravy, návody jaké způsoby vaření aplikovat v jednotlivých ročních obdobích a také jak postupovat při přípravě tak, abychom netrávili většinu volného času v kuchyni. Nabízí recepty na každou neděli v roce (tedy na den, kdy je celá rodina pohromadě), které jsou rozděleny podle ročních období a podle toho, co právě příroda nabízí ke sklizni. Recepty jsou sestaveny tak, aby jídlo obsahovalo všechny složky ve správném poměru – vždy vaříme polévku, dále na talíři nesmí chybět obiloviny, bílkoviny, tepelně upravené zeleniny a zeleninové saláty a tzv. kondiment (doplněk). Recepty jsou připraveny tak, aby sloužily jako vodítko, jak začít a jak tvořit dále, až člověk nabude zkušenosti a bude moci uplatnit svůj tvůrčí potenciál sám. K tomu může sloužit jako pomůcka i plakát, který je vložen v publikaci. Kromě receptů na jednotlivé neděle v roce čtenář v publikaci nalezne i samostatné kapitoly věnované receptům na vánoční cukroví, nápojům, zelenině, ovoci, svačinkám a mlskům. Všechny publikované recepty jsou nutričně vyvážené, pestré, zdravé a připravené uspokojit i labužníky. Pro inspiraci je součástí publikace i barevná příloha s fotografiemi připravených pokrmů.... celý text
Diskuze o knize (0)
Přidat komentářŠtítky knihy
Autorovy další knížky
2005 | Makrobiotické nedělní vaření |
2010 | Vaříme pro děti podle makrobiotických zásad a nejen pro ně |
2007 | Makrobiotický léčebný talíř, aneb, Nemoc není nepřítel I. |
2007 | Makrobiotický léčebný talíř II. |
2019 | Kouzlo kvásku |