Škola živé stravy - Vitariánství jako Cesta diskuze
Anna Hýžová
Vitariánství je životní směr, ve kterém je stravování založeno na konzumaci pouze tepelně neupravovaných, syrových – živých potravin, tj. zeleniny, ovoce, ořechů, semínek a bylin. Kniha Škola živé stravy - Vitariánství jako Cesta již není zaměřena pouze na přípravu nevařené – živé stravy a recepty, jídlo je zde pojímáno spíše jako „příležitost k setkání nad různými životními tématy“. Snaží se o širší pohled na způsob života, který vitariánství přináší. Je pohledem na některé léčebné systémy, výživové směry a jejich filosofii, na to, co ovlivňuje náš život a naše zdraví, co nás obklopuje a co je pro nás životně důležité. Pokud bychom změnili jen obsah talíře a nehledali příčiny našich „problémů“ v poselstvích Života, byla by naše Cesta neúplná. Živá strava není jedinou Cestou, která uzdravuje, ale záleží na našich myšlenkách, které nás k životu přivádí, či odvádí, o vnitřní harmonii či disharmonii, jež se projeví vně prostřednictvím našeho zdravotního stavu. Cílem knihy je inspirace ke změně. Ukázat, že zvyky jsou tu proto, abychom je měnili. Dodržovat je znamená přitakat ne-moci, změnit je znamená přitakat Životu.... celý text
Diskuze o knize (0)
Přidat komentářŠtítky knihy
veganství vitariánství syrová strava, raw
Autorovy další knížky
2013 | Škola živé stravy - Vitariánství jako Cesta |
2011 | Škola živé stravy - easy raw food |