Vatikán: Odhalené hříchy Svatého města diskuze

Vatikán: Odhalené hříchy Svatého města
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/463427/vatikan-odhalene-hrichy-svateho-mes-wEa-.jpg 4 12 12

Vatikán je považován za historicky nejvýznamnější posvátné místo na světě, které je zahaleno značným tajemstvím. I když římskokatolická církev vždy proklamovala křesťanské principy dobra a laskavosti, stala se v poslední době kvůli skandálům a korupci terčem značné kritiky. Není proto divu, že se novináři a badatelé zaměřují na záhady, které se dějí za nepřístupnými zdmi Vatikánu. Kniha popisuje případ Emanuely Orlandiové, který odhalil skutečnosti kolem praní špinavých peněz vatikánské banky a její částečnou spolupráci s mafií. Důvěryhodnost Vatikánu v posledním desetiletí poškodily také mnohé případy dětí sexuálně zneužitých katolickými kněžími. Bohatství Vatikánu nepochází pouze z darů hromaděných po staletí, ale také například z otrocké práce žen z azylových domů, tzv. Magdaleniných prádelen, kde katolické jeptišky prováděly dozorčí činnost nad prostitutkami a svobodnými matkami. Zní to neuvěřitelně, ale to vše jsou fakta, která jsou v knize doložena a rozepsána.... celý text

Diskuze o knize (2)

Přidat komentář

SputnikV
10.07.2021

no, sieno, tentokrát výjimečně s vaším tvrzením nesouhlasím, církev je společenství tvořené věřícími jen v určitém slova smyslu, ve stejném, v kterém je stát tvořen společenstvím svých občanů a svět společenstvím lidstva,,

v jiném, mocenském slova smyslu, je církev organizace jako každá jiná, kde jedno kolečko, tedy věřící je nevýznamné, nemá žádný reálný vliv na politiku církve (země, živočišného druhu) k němuž se hlásí, rozhodují za něj jiní a to absolutně. ať již početnější nebo prostě na vyšší příčce.
Tedy v tomto slova smyslu církev nejsou věřící, je to organizace se svou hierarchií, se svým rozdělením práv a povinností se svou mocí.i majetkem, všechno ostatní je manipulace.

Jan Hus byl bezpochyby katolík,, v době, v které žil si dokázal uvědomit hrabivost, lhavost církve, k níž se hlásil, byl si vědom sociální nespravedlnostni své doby...a to ani nemluvím o tom, že si byl vědom i toho, co v písemné podobě požaduje duch češtiny.
Reálně doufal ve změnu v katolické církvi, ale prakticky si neuvědomil, že k ní dojít nemůže, jako si to uvědomili jiní , takže stál s jinými u základního kamene omezení moci katolické církve. Všechny ostatní výklady o věrném synu své církve jsou jen manipulací vědomím společnosti, jako jsou i jiné dnes tak oblíbené výklady o jiných historických skutečnostech. V podstatě jste ten postup popsala ve svém bodě c, jsme ho denně svědky.


Když je úcta k životu tak nedělitelná, znamená to, že jste veganka? Já nejsem, proto miluju svoje zvířata, pomohu každému zvířeti, kterého v životě potkám, pokud to jen trošku jde, a nemyslím, že by to mělo vzbuzovat otázky, myslím, že by to mělo být samozřejmé. protože to my. lidé ubližujeme zvířatům, nikoliv ony nám,, to my jsme jim dlužni, za sebe ten dluh splácím, co mohu.

zdá se mi to, nebo se přehazují příspěvky?

SputnikV
10.07.2021

církve jako takové pokud nabydou moci finanční či politické stávají se zlem, manipulují se strachem lidí z konce navždy pro své cíle.

Cílem zejména katolické církve je získat bohatství a moc, nepřiznat nikdy ani zcela zjevné zločiny (viz Mistr Jan Hus), na věřících parazituje.

Jak je skvělá, pravdivá a spravedlivá, jak její kněží sami ctí svého boha ukazuje i kniha https://www.databazeknih.cz/knihy/byl-jsem-knezem-91395, což jsou zážitky bývalého kněze s praktickou činností církve v Polsku, zejména v odpovědnosi k ženám a jejich nemanželským dětem, jak dokonale zblbnou své ovečky zdatní hlasatelé božího slova ukazují i u nás zveřejněné příběhy, jak rodiče nevěřili dětem, že je kněz zneužívá, jak zavrhli své těhotné dcery...nakonec příběh o Abrahámovi a jeho ochotě obětovat syna je skvělou školou poslušnosti k někomu, kdo patrně neexistuje., o svatých, mnohdy podivných duševně nemocných lidech nemluvě.

ohledně věřících lze říci s jistotou, že za zločiny církve odpovídají jen potud, pokud se na nich osobně podíleli, a to většina z nich o nich neměla ani ponětí, jich se tedy odsudek církví netýká, jejich víra, stejně jako jiné víry, názory a přesvědčení je jejich čistě osobní věc.
Já třeba jsem toho názoru, že pokud by existovalo nebe -- to se mi nezdá,, že by bylo možné - pak lidé se tam dostanou jen tehdy, pokud se za ně zaručí ta zvířata, o která se v životě měli starat s láskou a péčí., ta by tam byla samosebou všechna.