Technické potíže?

DISKUZE » Chyby na webu

Nermal
Nermal 12.05.2024 v 00:10

Když napíšu do vyhledávače Vi Keeland a odmáčknu lupu, vyjede mi na konci seznamu knih také kniha od Anny Šochové Ochránce rodu (2008). Vlastně ji vidím už i v náhledu při zadávání. Kde se tam vzala?

alabra
alabra 07.06.2024 v 20:07

Proč se nezobrazují údaje o knize, kolikrát v čtenářské výzvě, ráda jsem se orientovala podle tohoto kritéria.

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 07.06.2024 v 20:30

alabra: dole v záložce Přehled u knihy

Sandik
Sandik 08.06.2024 v 17:26

Při zadávání povídek do knihy se mi nenabídne tatáž povídka otištěná v jiné knize automaticky ale až po překliknutí do jiného panelu a zpět, což považuji za bug a bylo by dobré jej opravit. Firefox 115.11.0esr (64 bitů) OpenSUSE 15.5. Předem díky moc!

alabra
alabra 08.06.2024 v 22:39

Dole v záložce přehled u knihy se mi vytratil, nemám ho tam, po mnoha letech teď vymizel, děkuji za pomoc LenkoVílko

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 08.06.2024 v 22:56

alabra: po letech? Je to pár týdnů, co je přesutuno právě tam. A ukazuje se to tam i nepřihlášenému...

Bylo to i v Novinkách:
https://www.databazeknih.cz/novinky-na-webu

Koukněte tam, ještě jednou a pořádně a najdete to :)

Text příspěvku byl upraven 08.06.24 v 22:58

Marthas
Marthas 09.06.2024 v 05:21

No, já zase když jsem se přihlašovala před chvílí, tak to na mě vyhodilo chybu 500

Hmm.

To alabra: Soucítím s vámi, když jsem to poprvé zjistila, že to zmizelo. Taky mi trvalo dost dlouho to najít. Teď je to na méně viditelném místě, takže jsem tuto informaci přestala hledat. Otázka je, jak dlouho tedy tato info bude ještě dostupná.

Text příspěvku byl upraven 09.06.24 v 05:27

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 09.06.2024 v 08:28

Marthas: tak ono to vlastně dává smysl, kde to je a nebrala bych to jako plíživou taktiku ze strany databáze ve stylu: "Dáme to tam, kde to nikdo nebude hledat, totálně je zmateme a tím pádem na to nikdo nebude klikat, a (jupí) budeme mít důkaz, že to vlastně nikdo nepotřebuje."
Prostě se to takhle stáhlo do jedné záložky, podobně jako se předělalo zobrazení v Knihy.

alabra
alabra 09.06.2024 v 19:17

Kniha v seznamech jsem našla, ale umístění až na konci komentářů je nepraktické, dřívější umístění bylo "po ruce", pro čtenáře komfortnější, nepovažuji to za plus. Můj názor. Děkuji za pomoc.

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 09.06.2024 v 19:41

Není to "na konci komentářů", je to "na konci přehledu", což je jedno posunutí myší, komentáře jsou ve vedlejší záložce. Já v tom vidím pozitivum: tlouklo se to banerem reklamy. Takže teď se (kdo reklamy má) nemusí rozptylovat. Jednou otočí a je tam. Je to jenom o zvyku :)

Text příspěvku byl upraven 09.06.24 v 19:45

ViolettaCh.
ViolettaCh. 09.06.2024 v 20:27

Dobrý den, dnes mi chodila od rána na mejl každou hodinu pořád jedna a ta samá hláška o nových knihách. Asi tam budete mít nějakou technickou chybu. Dříve to přišlo občas a vždy jedna s tímtéž obsahem. Už jsem příjem zablokovala, aby mi to nezahlcovalo mejl.

Eldar80
Eldar80 09.06.2024 v 23:50

alabra: Souhlasím. Současné umístění je naprosto nepraktické.
Celou záložku Přehled bych zrušil a vše dal do původního stavu.

Sitting-Bull
Sitting-Bull 10.06.2024 v 11:37

Eldar80 a alabra: Ano, také souhlasím, umístění je nepraktické, stejně jako nutnost 3x klikout, než se člověk dostane k napsání svého komentáře ke knize. Rozumím tomu, že majitel potřebuje generovat zisk a ten platí reklamy, ale musí to být opravdu za každou cenu? Všechny tyto postupné změny, které nejsou pro uživatele, ale proti nim, vedou k tomu, že to tu používám čím dál méně a hledám jinou alternativu. Prostě to klikání navíc nebo sjíždění někam dolů na stránku je otravné a obtěžující. :-(

Marthas
Marthas 10.06.2024 v 14:42

To Lenka.Vílka: Já si DK bez reklam neplatím a zajímavé je to, že to jak to bylo předtím, mi to vůbec nevadilo a reklama mi tam nepřekážela. Jestli to spíš nevadilo a nepřekáželo uživatelům chytráčů. ,-)
Prostě mě nebaví se furt zvykat na nějaké novoty, pokud si můžu ještě dovolit to vůbec říct.

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 10.06.2024 v 14:55

Marthas: jenom bych ráda připomněla, že na reklamy si tady víc stěžují právě lidé, kteří zmiňují, že používají telefony...a ani po přesunu se to nezměnilo...
(A neřekla bych, že to má nutnou souvislost, na jakém zařízení uživatel zrovna je. A upřímně, poslední dobou je to pro mě příjemnější na pc než v mobilu, a to to mám 90/10.)
A nepřijde mi úplně správné to pořád rozdělovat na tyhle dvě skupiny uživatelů podle toho, kdo co používá.

Marthas
Marthas 10.06.2024 v 15:13

To Lenka.V.: Není divu, na reklamy a na nadbytek na tomto serveru všeobecně, s čímž souhlasím, i když chytráč mít ani nemusím ale nevšimla jsem si, že by někomu konkrétně vadila ta menší reklama nad statistikama, ledaže by pak nebyla tak dobře vidět. :D
Hmm..
Správné, jistě. Hmm, možná se čeká až budou chytráče vládnout světu a až budou mít většinu návštěvnosti, tak se to teprve řádně zresponzivní.

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 10.06.2024 v 15:22

Marthas: zrovna pár dnů zpátky to tady někdo psal, ohledně vyskakující reklamy na telefon, to se ti v pc nestane...
A jak jsem psala, přesun do té konkrétní záložky dává smysl. Zda je to praktické pro všechny, je věc jiná, ale dává to smysl. Ale akorát to opět dokazuje, to moje hledání i něčeho pozitivního, ne jenom negativního a přístupu "protože změna, tak automaticky ble", a zmínila jsem reklamu. Asi jsem už prostě moc stará na to, abych měla potřebu všechno jenom kritizovat, a přenechám to mladým...
Protože tohle, promiň, zni z tvé strany buď jako obsese nebo jako rasismus k telefonum...

Text příspěvku byl upraven 10.06.24 v 15:23

alibrum
alibrum 19.06.2024 v 01:47

Chci si upravit text pro prodej v bazaru a musím zadat tel. číslo. No dobře, co nadělám. Tak jsem ho zadal, kód nepřišel. Po více než pěti minutách žádám o opětovné zaslání kódu, vyskočí hláška "Ještě chvíli počkejte na SMS kód, není to ani 5 min, co jste si ho nechali poslat."

Chyby:
-Nefunguje správně počítadlo času, protože 20 minut je víc než 5 minut.
-Není odesálín sms ověřovací kód.

P. S. O pár hodin později mi po nové žádosti o zaslání kódu kód přišel.

Text příspěvku byl upraven 20.06.24 v 16:42

Koka
Koka 20.06.2024 v 13:20

Opravdu to vypadá na "rozbité" počitadlo. Již poněkolikáté mi to hlásí obdržené palce od stejných lidí za stejné knihy. A jakoby toho nebylo málo: se mi ty palce ani nezapočtou do souhrnného počtu :=), tedy pořád nějaké (dle rubriky obdržených zpráv) dostávám a pořád jich mám stejně.

Calypso
Calypso 20.06.2024 v 16:12

Když je řeč o obdržených palcích, také něco přidám. Před časem, už dvakrát, se mi stalo, že mi několik palců (po ohledání jsem zjistila, že byly vždy od stejného uživatele) prostě zmizelo. Já jich nemám tolik, tak jsem si toho nemohla nevšimnout. Bylo to vždy od někoho, kdo mi jich dal víc naráz, potom byla půlka najednou pryč, takže se domnívám, že to je (byla) chyba v systému.

Marthas
Marthas 20.06.2024 v 17:15

Také jsem si před časem v sekci Napište nám, stěžovala na to, že mi záhadně ztrácejí palce, jež jsem obdržela. Nesouhlasil počet na profilu a upozornění v Ostatních, kde jsem archivovala pouze oznámení za palce, vše ostatní jsem mazala křížkem. Bylo mi však řečeno, že to určitě bude tím, že mi je někdo udělil a vzápětí odebral, a že rozsoudit se to nedá, kdo má pravdu, protože se soupis palců nearchivuje a bylo mi doporučeno VYNULOVAT Ostatní, aby se to netlouklo. Bohužel jsem je opravdu před nedávnem vynulovala, ne však kvůli této "radě", ale omylem, když se mi hnul obraz kvůli reklamě. Mimochodem zajímavost, nově je možnost vypnutí reklamy, nikoliv za 79 ale rovnou za 99 :(

Koka
Koka 20.06.2024 v 19:00

Změna antireklamní platby na jenom 99,- ??? To provozovateli ani nestálo za oznam. :=)))
(Kde jsou teď všichni ti rádcové a poradkyně, které na naprostou většinu dotazů uživatelů s větším či menším podrážděním odkazují neznalé tazatele na rubriku Novinky na webu - v ní přece bývá uvedená každičká změna, že? Ano, já vím, tam bývají sdělovány všechny změny, samozřejmě kromě těch několika desítek změn a úprav, které tam zmiňované nejsou.)

Befeleme
Befeleme 05.07.2024 v 10:13

Když přidávam knihu do databaze, vse vyplnim, odeslu, tak se mi znovu zobrazi pridavaci formular, kde je predvyplneny autor, vyplnim tedy vse stejne znovu a knihs se ulozi. nechapu. pouzivam Firefox nejnovejsi verze android.

Befeleme
Befeleme 05.07.2024 v 10:32

tedy po prvnim odeslani se kniha neulozi, ake az po druhém.

Sandik
Sandik 18.07.2024 v 14:07

Befeleme: Taky jsem tu před časem reportoval podobný problém ale nikomu to nestálo za odpověď či řešení. Naopak pokud se tu zeptáte na nějakou kravinu, reakcí jistě bude dlouhá řada.

Vložit příspěvek