Oblíbená kniha tvého dětství
DISKUZE » Čtenářská výzva 2016
Když já jsem plachá :-)
Já se výzvy asi nezúčastním, budu číst, na co mám chuť bez omezení. Přesněji, budu omezená jen časem.
Text příspěvku byl upraven 04.01.16 v 13:30
Jaká je věková hranice pro "dětství"? 15? 18? ...Ať nemusím číst Rákosníčka, když bych raději oprášila Dumase.. ;)
Sieglinde Dick - Dívka v sedle krásná knížka ...
http://www.databazeknih.cz/knihy/divka-v-sedle-30690
Text příspěvku byl upraven 04.01.16 v 13:20
Foglarovky - http://www.databazeknih.cz/knihy/rychle-sipy-1-souborna-serie-rychle-sipy-1-souborna-serie-01-90492
Toto je pro mě brnkačka, to splním několikanásobně. Denně totiž čtu dětem, takže oprašuji staré oblíbené i objevuji nové. Momentálně jsou rozečtené Děti z Bullerbynu, v plánu je Pepánek Nezdara a Mluvící balík.
Text příspěvku byl upraven 04.01.16 v 21:48
1. Émile Zola: Zabiják
2. Jorge Amado: Mulatka Gabriela
3. Mark Twain: Dobrodružství Toma Sawyera a Dobrodružství Huckleberryho Finna
Myslím, že to jde splnit hravě a bez velkého mudrování. Vy nemáte žádnou knížku z dětství, ke které se rádi vracíte ? Že jste jí už museli číst, je přece jasné. Jak byste měli nějakou oblíbenou, když už byste jí nečetli...... Třeba je v tom trochu úmysl, abychom se vrátili do dětství a nad knížkou zavzpomínali. :-)
Jéé!
Milne. Medvídek Pú. Ráda se znovu pobavím těmi krásně popsanými lidskými charaktery. Vždycky jsme v rodině přiřazovali různé lidi k různým postavám a jejich charakterům. Tatínek byl Tygr, maminka Oslíček Ijáček, znali jsme i různé Sovy nebo Králíčky...
Karel Čapek: Devatero pohádek. Úžasné a už se těším, až to budu číst vnoučeti, ale to si ještě chvilku počkám...
Ak si odmyslim Troch patracov, Tarzana a mayovky, bude to asi Maly Bobes... ;-)
Super, s dcerou čtu pěknou knížku od Wericha: Bleška a veška. :-)
Text příspěvku byl upraven 05.01.16 v 14:29
Staré řecké báje a pověsti :)
Harryho jsem poněkolikáté dočetla celého před půl rokem, to se mi zase nechce :D
Text příspěvku byl upraven 05.01.16 v 21:09
Bohumil Říha - Honzíkova cesta
Krása nesmírná
Text příspěvku byl upraven 05.01.16 v 19:47
Já mám taky nejraději Děti z Bul., ale to se mi teď fakt číst nechce. :-) Blešku a vešku jsme s dcerou přečetly za deset minut. :-)
Vložit příspěvek