Oblíbená kniha tvého dětství
DISKUZE » Čtenářská výzva 2016
Nápad na Annu ze Zeleného domu mě inspiroval. Mám ji v angličtině, tak to by opravdu byla pro mě výzva ;-)
Hano H, u mne třeba připadají v úvahu právě z tohoto stejného důvodu max Staré řecké báje a pověsti, ale např. Staré pověsti české určitě také nebudou tak marné... :)
Foglarovky jsou také prima, ale samozřejmě záleží na vkusu čtenářů.
A teď jsem si ještě vzpomněla na Kiplinga - Knihy džunglí!
Text příspěvku byl upraven 05.01.16 v 22:07
Arthur Ransome: Boj o ostrov
Sir Arthur Conan Doyle: téměř cokoliv s Holmesem
Rudyard Kipling: Kniha džunglí
Hana Bořkovcová: My tři cvoci
Jaroslav Foglar: Tajemná Řásnovka, Záhada hlavolamu, Chata v Jezerní kotlině
Karel May: Syn lovce medvědů
Miloš Zapletal: Sedmička
Text příspěvku byl upraven 05.01.16 v 22:28
Těch bylo strašně moc, Ramsome, Lindgrenová, Mikulka, ale i F.Háj - Kája Mařík
Jak jel Vítek do Prahy
O letadélku káněti
Kája Mařík
Děti z Bullerbynu
Pohádky Bratří Grimmů
Martínkova čítanka
Broučci
Ferda Mravenec
O pejskovi a kočičce
Když se vrátím opravdu do předškolního věku, budu muset u rodičů opět vytáhnout http://www.databazeknih.cz/knihy/slon-a-mravenec-15628
Foglarovky (hlavně o Rychlých šípech), všechno od Vernea (zvláště Patnáctiletý kapitán)... a pak ty brožované sešity edice Statečná srdce ---jen namátkou: Eduard Fiker - Tříoký jezdec, Miloš Kosina - Ahoj, velrybáři a Hoši z Modré zátoky, Václav Habr - Sám sobě pomáhej... Bylo toho moc, byl jsem zběsilý kluk-čtenář! :))))
A teď si vlastně uvědomuju, že dětství mi vlastně skončilo nikoli pubertou, ale tím, že se mi do ruky dostala Loď mrtvých od Travena...Dodnes z ní cituju...
Text příspěvku byl upraven 06.01.16 v 13:52
Dětské knížky čtu taky ráda. Zvláště pohádky ....až tak, že je od 14 let sbírám a protože už je mi přes 60, tak mám docela zásobu :-) :-) A měla jsem ráda i to klučičí čtení - Foglara, Vernea, Trosku, Maye a vlastně i všechny knížky, které vycházely v edici Knihy odvahy a dobrodružství.
Text příspěvku byl upraven 06.01.16 v 14:19
Tak to bychom tady byli dlouho..Namátkou- Viking Vike,Deti z Bullerbynu,Prins a Skrivanek,Jakub a Ingrid..
Krása nesmírná - Irina Valerianovna Karnauchova
http://www.databazeknih.cz/knihy/krasa-nesmirna-11688
Zajímalo by mě věkové ohraničení dětství..do 10 let jsem měla ráda např.. Děti z Bullerbynu, od 10 let už čtu Stephena Kinga...:D tak fakticky nevím
Arthur Ransome:-)
nebo teď mě napadl Sherlock Holmes. A nebo se k nečemu z dětství dostanu s dětma. na tohle se těším.
Školák Kája Mařík - alespoň první díl si moc ráda přečtu po mnoha letech znovu.
To je tak těžké... Já jsem v dětství četla samé pěkné knížky, takže v podstatě každá kniha, kterou jsou v dětství dočetla do konce, je oblíbená kniha mého (nejen) dětství.
Dora a medvěd od Heleny Šmahelové
http://www.databazeknih.cz/knihy/dora-a-medved-11806
....určitě nebudu číst nejoblíbenější knihu svého dětství /Robinsona/....ale jsou spisovatelé, které jsem v dětství četl a některé knihy jsem tenkrát nesehnal.... přes antikvariáty jsem posháněl a přečetl spousty takových knih .... zbývá mi tam třeba poslední kniha od Vládi Zíky...
..... sem bych zařadil, že letos dočtu /nebudu číst Verneovky/, ale Verneovky převyprávěné Neffem....mám zatím přečtené tři, tak ještě pět
Vložit příspěvek