13. Kniha od autora, jehož dílo četla Rory v seriálu Gilmorova děvčata

DISKUZE » Čtenářská výzva 2025

prazskanaplava
prazskanaplava 17.12.2024 v 18:49

Píšete o nasazování laťky nereálna, nezdravých standardech a fantasy - za mě je Rory uvěřitelná postava.
Ty seznamy o stovkách knih, co kolují po netu, nejsou jen knihy, které měla přečíst Rory. Jsou to všechny knihy, které v seriálu někdo citoval nebo zmínil, ale z nějakého důvodu je s oblibou titulují jako "seznam knih přečtených Rory Gilmorovou".

Ten opravdový seznam toho, co skutečně v seriálu zaznělo jako jí přečtené knihy, čítá okolo sta knih, přičemž je to v rozmezí sedmi let života postavy, která má na práci jen studium a četbu.

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 17.12.2024 v 19:01

Jistě, je tak skutečná, že kdyby měla všechno stihnout, tak by den neměl 24 hodin. Pointa ale byla jinde. Že je kravina přemýšlet nad tím, zda by to všechno stihla, protože je dokonalá seriálová postava, které máme rádi. Hele, já taky neřeším, co jsem včera viděla ve filmu, protože to byl film, byť v reálu by byl borec mrtvej teda jako už mnohem dřív.
Jsem ráda, pokud se už konečně chápeme. Proto jsem reagovala na to, co psala Calypso. Tam byl onen základ. Že ve fikci je možné mnohem víc než v realitě ;)

prazskanaplava
prazskanaplava 17.12.2024 v 19:59

Aha, tak tu reakci jsem opravdu nepochopila. :) To se omlouvám.

Pro mě byla Rory pozitivní vzor, ale je fakt, že vyrovnat se jí nikdy nedalo (ovšem taky jsem neměla ambice ani schopnosti na to, abych studovala na Yale).

Josh
Josh 17.12.2024 v 20:25

No tak dámy... a pánové :o)) snad se nebudete škorpit a dohadovat se jaká ne/byla Rory!?!? Jde o knihy!!! Buďme rádi, že téma není třeba co četl....

Navíc zadání je AUTORA, KTERÉHO ČETLA, ne knihu....

No a proč by někdo nemohl za 8 let (délka seriálu) přečíst i 400 knih?
Tady jsou někteří, co přečtou o řád/y více.... Tak tomu se divím já :o))))

Calypso
Calypso 17.12.2024 v 23:37

Nepodivovala jsem se nad tím, že někdo přečte 400 knih, ale nad tím, že by jedna postava byla v seriálu viděna, že čte 400 knih, většinou náročné klasiky. To by vycházelo cca 2,5 knihy na jeden díl. Nic víc. Nebudu se k tomu už víc vyjadřovat. Užijte si všichni výzvu.

Janice10
Janice10 18.12.2024 v 06:08

Tak snad bude příští rok i Teorie velkého třesku. Chci si přečíst Ploché bříško za 4 týdny jako Penny:)

Text příspěvku byl upraven 18.12.24 v 06:09

absa2611
absa2611 18.12.2024 v 06:57

Tak tohle téma mě vážně nepotěšilo.
Seriál neznám, zase budu muset pátrat v diskusi.
Víc se mi líbila témata typu barva knihy, počet písmen nebo slov v názvu, konkrétní obrázek na obálce...
Už v letošní výzvě se mi nelíbilo téma ze seriálu přátelé.
A teď teď zas tohle. Přátelé jsem aspoň zčásti znala. Tady vůbec netuším...

Trina1
Trina1 18.12.2024 v 07:17

absa2611 - přesně, mám to stejně. Kdybych seriály sledovala, tak bych k tomu snad měla blíž, ale nebavil mě ani jeden.
Na druhou stranu, je to výzva, tak se s tím nějak popereme a třeba nás nakonec kniha mile překvapí :-) .

MonikaJanka
MonikaJanka 21.12.2024 v 19:24

najúplnejší zoznam som našla tu: https://candidcover.net/rory-gilmore-book-list/

zuzi9
zuzi9 22.12.2024 v 14:24

MonikaJanka: Díky za odkaz, určitě si ho projdu :o)

Cinik
Cinik 22.12.2024 v 18:52

Asi si konečně přečtu Umění války.

Ovecka_Saki
Ovecka_Saki 22.12.2024 v 22:09

Tak tohle téma bylo jen otázkou času. Já ten seriál nesnášela, ale už několik let zpátky jsem zde narazila na seznam knih, které Rory četla, takže ho prostě projedu znovu.

Zdeniczka
Zdeniczka 23.12.2024 v 00:56

No, tak zatímco Přátelé jsou v pohodě, Gilmorky mě minuly velkým obloukem, to mě fakt nechytlo. Takže se budu muset podívat do nějakého seznamu.

DominaCZ
DominaCZ 23.12.2024 v 22:30

Info pro Josh: ne, já ho třeba neznám, nikdy jsem to neviděla, nevím oč tam jde nebo kdo to hrál a kdy to běželo.
So what?? Pro mě téma úplně mimo, to už mohli dát oblíbené knihy Bricka Hecka

martianekk
martianekk 24.12.2024 v 05:16

Zatím netuším, film jsem neviděla

martianekk
martianekk 24.12.2024 v 05:16

Budu muset zjistit

klarenzi
klarenzi předevčírem v 17:23

Příspěvek porušil pravidla diskuze, a proto byl odstraněn moderátorem.

Loubooker
Loubooker dnes v 10:46

Tak já už mám splněno, Hucka Finna i Annu Kareninovou jsem četl před lety. A třeba Hlavu XXII., 1984 či Mechanický pomeranč mám v plánu stejně, již několik let...
Pobavila mne Konfederace hlupáků, čet jsem to pod názvem Spolčení hlupců a myslím, že to je v Čechách obvyklý a jediný název té super knihy...

Marylaa
Marylaa dnes v 13:52

Loubooker: splněno? Vždyť ještě není rok 2025.

Cinik
Cinik dnes v 14:06

Loubooker: Já to vždycky chápal, že do výzvy se započítávají jen knihy přečtené rok po jejím vyhlášení. Co by to ostatně bylo za výzvu, kdybych měl 95 % splněno už při jejím vyhlášení.

Text příspěvku byl upraven 27.12.24 v 14:06

Mruskulka
Mruskulka dnes v 18:57

Důvod přečíst si Sophiinu volbu. Nebo ji dám do tématu č. 10.

Vložit příspěvek