Postava hledá autora - pomozte jí!
No jo, zapomněl jsem hlavni postavu uvést, je to doktor Ritter. Nechal se sám bodnout mouchu Tse tse, aby zjistil, zda spavà nemoc pochází právě od ní.
to jsem tedy jako uhádla, jo? no tak dobře. Mladý muž který má rád fotbal a slečnu Emilku, hledá autora.
Tak tady máte hádanku - tentokrát budete hádat dvě postavy:
Student, který pronáší tuto zdravici, ji zakončí jmény dvou protagonistů nesmrtelného dramatu z pera velkého českého básníka. Kdo jsou ti dva, hledající svého autora?
Než odjedeme z Amiensu,
než rozjedem se na prázdniny
ten na onu, ten na tu stranu,
napijeme se medoviny.
Studenti, každý z nás je jiný,
ne každý stejně vypije.
Pij, svatoušku, a nebuď líný...
Text příspěvku byl upraven 09.09.15 v 09:45
Za napoleonských válek se irský lékař a přírodovědec, zanícený ornitolog, milovník hudby a odpůrce násilí, stane ranhojičem ve válečném námořnictvu Jeho Veličenstva.
Text příspěvku byl upraven 13.09.15 v 18:17
Přiznávám...nečetla, jen viděla Master & Commader a Paul Bettany "uvízl" v paměti:)
Prosím někoho o výpomoc, žádná sirota mne nenapadá, v poslední době čtu hlavně biografie...
Tak já to zkusím:
...dlóhé jako hůl - hehehe
hlópé jako vůl - hehehe
klusté jako prase - hehehe
hdo to bode hase - hehehe...
Těmito štěpnými veršíky (v nádherném překladu Lídy Faltové) "opěvovali" uličnící svého učitele. Patřil k nim i titulní hrdina, údajně sám autor, vyprávějící o svém dětství. Takže vesnický rošťák, jehož přezdívka je i názvem příběhu, hledá autora, který se samozřejmě občanským jménem jmenuje jinak.
Trochu napovím: Příběh o tomto hrdinovi vyšel v Československu před válkou v knize, která obsahuje dva příběhy od téhož autora a z téhož prostředí; z vlámského venkova na přelomu století. Hrdinovo jméno se tedy objevuje jenom v názvu první části.
Autor je správně. Hrdinou je klučina, jenž pro zvláštní barvu vlasů dostal přezdívku, která tvoří i název příběhu.
Já to klidně přenechám. Budu teď na netu jen do 19.00 a pak asi až ve středu, tak bych zdržoval :-)
Omlouvám se, chvíli jsem nebyla u monitoru, Kubasino by to byl krásně stihl, přece on to uhodl. No ale když ... , tak tedy ....
Hledáme postavu, která je přesvědčena, že největší štěstí v životě jí potkalo, když se jí povedlo to terno v hotelu Vernon, že dokázala odhalit zločin a možná i spasit hříšníka jenom tím, že poslouchala kroky na chodbě.
Vložit příspěvek