Postava hledá autora - pomozte jí!
Tak pro začátek to zkusím jen tak polehoučku:
Starý pán měl tři dcery. Jedna z nich měla chytrého koně. Její manžel hledá autora, který byl učitelem.
Mně už se to asi motá všechno dohromady, a z toho vzešel tento nedůvěryhodný nápad: Kráska a zvíře. Že by tedy manžel Zvíře hledal Františka Hrubína nebo J. M. Le Prince de Beaumonta?
Kdepak.
Jedna ze sester té dámy s chytrým koněm si vzala chlapíka, který provozoval adrenalinové sporty v místech, kde dnes sídlí česká televize.
Ale no tak, postavu máš správně, ale ten autor... jak říkám, byl to učitel a napsal toho spoustu, údajně školním, tedy erárním inkoustem.
Jsem to ale... to je tím že máme doma Staré řecké báje a pověsti (Petiška) a Staré pověst české (Jirásek) ve stejném formátu a jak střílím od boku, tak to pletu :-)
jo a Horymíra si pokud vím žádná z kněžen nevzala... ještě tak Bivoje...
však taky bivoj honil kance na kavčích horách a chytal je za uši... tomu říkám adrenalinový sport.
jasně... mě zavedl ten kůň. Už jsem ticho :-)
teda ne: hádejte neznámého kterého hledají hned tři hrdinové naráz. Tedy hledají... většinou nehledají protože řeší jisté neshody ohledně architektury.
se omlouvám, o víkendu jsem si hrála na ošetřovatelku...
tak tedy: naši hledaní hrdinové nepatří k zástupcům rodu Homo sapiens, hledaný autor je jak básníkem tak pisatelem prózy a příběh ve kterém naši neznámí vystupují, není z jeho hlavy, pouze jej převyprávěl...
pořád mě napadá Homér, ale některé věci nesedí... a když nejsou homo sapiens tak to znamená že jsou homo sapiens sapiens ne ?
no kdybych vám prozradila co jsou za živočišný druh, to už byste měli prakticky vyřešenou otázku. Nejsou to lidi, ani pralidi, ani žádní jiní humanoidi...
tohle je střela od boku na hodně velikou dálku, ale zkusím to: tři malá kuřátka hledají neznámého?
už přihořívá... princip příběhu je tentýž, ovšem autor není v žádném případě neznámý, jedná se o dost proslulého českého autora a vy jako překladatel byste kolegu mohl docenit i po jiné stránce :-)
tři prasátka, co staví domečky? a vlk jim je sfoukne? četla jsem to od walta...
Autora hledá americký námořník z Vineyardu, který se nebojí žádné práce a je ochoten se stát i profesorem tance a dobrého chování, bude-li to někdy třeba.
tipuji, že:
http://www.databazeknih.cz/knihy/namornik-na-koni-46398
Námořník Jack London hledá I. Stonea
Vložit příspěvek