Postava hledá autora - pomozte jí!
Hlavní postava pochází z Ruska, začátkem války musel narukovat, padl do zajetí a prošel vězením i táborem. Později ze zajetí uprchl a dovídá se, že celá rodina ve válce zahynula. Po válce se ujímá sirotka Váni a bere si ho za vlastního. Též bylo zfilmováno.
Vodítek je už poměrně hodně. Sice jsem nečetla, ale strejda gůgl poradil: že by Oskar Schindler hledal Jitku Gruntovou ?
Spasitelem lidstva se stal už v nedospělém věku a v první chvíli o tom ani nevěděl. Přesto se mu později od široké veřejnosti nedostalo uznání, ale spíše nenávisti a opovržení.
to by docela dobře mohl být i harry potter, hledající paní Rowlingovou...
Ani jeden z nich. Potterománie mě zcela minula a paní Rowlingová má u mě obrovský černý ne puntík, ale přímo flek. Podobný vztah mám i k náboženství.
Malá nápověda - na původní dílo postupně navázaly další, část rozvíjí osudy i jiných (nechci říct přímo vedlejších) postav z oné úvodní knihy.
tipuji: Gideon Crew našel své tvůrce Childa a Prestona (?)
Text příspěvku byl upraven 18.10.15 v 14:31
jj, klecová lůžka a ještě nějaké nekvalifikované výroky.
G.Crew to není. Postava se stala zachráncem lidstva ještě v dětském věku, vlastně jako malý kluk. Ještě napovím, že má staršího psychopatického bratra a sestru, kteří mají v knize také významnou roli.
vy máte ale starosti. ještě že nevíme, co si o klecových lůžkách myslel michelangelo nebo erasmus rotterdamský.
Co by si mysleli Michelangelo či Erasmus je mi upřímně řečeno u ... A srovnávat s nimi paní Rowlingovou, to jako vážně ?
Dotyčná dáma se celou vahou své rychlokvašené popularity pustila do kritiky něčeho, o čem neměla nejmenší tušení, čímž pro sebe vytěžila další dávku mediální popularity. A máte pravdu, nebyla v tom sama - příležitosti přiživit se na její popularitě se hbitě chopilo pár našich vyčůránků, kteří bohužel měli jisté pravomoci. Ovšem s jejich rádoby řešením se už se skřípěním zubů museli vyrovnávat jiní, v tomto případě zdravotnický personál. Je to určitě na delší diskusi, ale sem to asi nepatří.
docela určitě to nepatří ani sem, ani do úvah o vybírání postav a autorů k uhádnutí. Mnoho umělců všeho druhu se vyznačovalo nepopulárními názory, nepříjemnou povahou, někdy i zločinnými skutky. což nemá vůbec nic společného s tím, že jsou tvůrci obdivuhodných děl. mě je ukradený, co si paní Rowlingová myslí o klecových lůžkách, stejně jako je mi ukradený že Jaroslav Hašek byl věčně ožralej bolševik. Jejich díla však obdivuju bez výhrad.
Postava hľadajúca svojho autora sa stala vrahom proti svojej vôli. Veď čo už zmôžete, keď máte osud napísaný na dlani?
Vložit příspěvek