Postava hledá autora - pomozte jí!
Z posledních dvou příspěvků - sieny a woodwarda - se zdá, že v tomto vlákně ne postava hledá autora, ale uživatelé DK hledají a jen těžce nacházejí rovnováhu, kterou jim narušil zne-uživatel, kterého nezajímá literatura, knihy, čtení, spisovatelé, ale jeho úkolem je jenom otestovat tzv. nálady ve společnosti a rozjitřit, co se hodí. Přilít olej tam, kde ohýnek nenávisti a strachu pouze doutná, přisadit si tam, kde by hrozilo, že situace je moc klidná a přátelská, vyvolávat ducha doby, která je už pomalu zapomenuta. Podobné situace byly tématem i mnoha knih a ta, ze které pochází můj hledaný hrdina, k nim patří také. Uhodnete, kdo to byl?
Ne, Glum to není. Ten můj nebyl z pohádky, ale z velice realistického příběhu, který má mnoho výkladů. Jeden z nich třeba říká, že jde o podobenství o totalitní moci, i když ze země, kde totalitní moc nikdy zatím u moci nebyla.
omlouvám se, nějak jsem to zapomněl odpálit - koukám při tom na ragby. pak by to taky mohl být Murphy co hledá Kena Keseyho
Díky za správnou odpověď. Alespoň mohu jít k jiné obrazovce. Také se chci dodívat na ragby, Novozéladňané a jejich maorské tance a tanečky jsou úžasné!
Text příspěvku byl upraven 31.10.15 v 19:22
Na stará kolena utekl z domova a vyrazil si na výlet do Kodaně. Když se pak ozval své ženě, překvapilo ho, že plakala.
To KOKA.... Uhodnete, kdo to byl?.....uhodneme-máme přístup k e-knihám a ty mají vyhledávání-všechno snadno najdeme. Toto vlákno je jako test čtenosti knih dobré. Že by z toho doutnal oheň nenávisti? Ke komu a proč? To mně hlava nebere.
tenhle nechce hádat, ani diskutovat, ale prudit. dokud si ho nevezme administrátor, doporučuju nereagovat. většinu pitomců to odradí.
asi je čas na první nápovědu. náš hrdina je živnostník, povoláním řezník, ale v dotyčném příběhu jde kupodivu o umění; o zmizelé umění.
Ako sa volá celým menom sirota, ktorá na všetkom, nech je to akokoľvek nepríjemné, dokáže nájsť dôvod na radosť?
Něco takového si vybavuju jako film, ale vzpomenout si na název, to je horší.
Nebo by to možná mohla být Jana Eyrová, která hledá Charlotte Brontëovou.
Nie, Jane nie. Táto postava sa hrá hru, ktorú ju naučil jej otec a ktorú ona učí všetkých okolo seba vrátane čitateľov.
Ta Pollyanna mě inspirovala:
Jiný mladičký Američan, její současník, se dostane do Anglie, aby starého zapšklého šlechtice naučil, že kromě své pakostnice se může věnovat i lidem.
Vložit příspěvek