Postava hledá autora - pomozte jí!
Keď sa dozvedel o svojom hrôzyplnom osude, mal pred svadbou. Viete si predstaviť to zdesenie?
Iní by sa z toho možno snažili vyzuť, ale on vedel, čo je jeho povinnosťou a rozhodol sa vraždu spáchať. Skúšal to tak i onak, ale stále sa akosi nedarilo...
Ide o poviedku prozaika, básnika a dramatika, známeho svojím uštipačným humorom. A kto by nepoznal jeho rozprávky!
Zvedám tedy žolíka a tady to máte:
Narodil se v Yorku, byl zajatcem Maurů, plantážníkem v Brazílii a domů se po letech vracel mj. přes Pyreneje. Jednu významnou část života tohoto světoběžníka jsem vynechal, aby to nebylo tak snadné. Hledá svého autora a mějte na paměti, že mám na mysli skutečného autora, k jehož skutečnému dílu se vztahují všechny uvedené údaje.
Náš hrdina je zvláštní chlapec, který utíká před svým otcem, aby poznal sám sebe. Cestou se zamiluje do jedné dámy, u které se však domnívá, že je jeho matkou. Nakonec se ale se slečnou sblíží i intimně. Ve snu dokonce pak znásilní i domnělou sestru. Pomůžete postavě nalézt známého autora?
hrdina cestuje s přítelem světem..cestou si udělají zastávku v Cizinecké legii,navštíví Íránskou věznici ( dalo by se říct že je to hrdinova oblíbená kratochvíle ) překonají Himaláje...
aby to nebylo tak snadné tak se ptám na autora,hrdinu a dopravní prostředek ...:D
dva.v.1: Richard Halliburton, Létající koberec, dvouplošník.
Krásná knížka, četl jsem několikrát...
Tak já z jiného soudku: Dva synové čarodějnice se na svých cestách mimo jiné proslaví jako fotbalové hvězdy, porazí mocnou Hjůrará a seznámí se s vodníkem, který svou služebnou označuje jako „babu princmetálovou“.
Nehledá třeba baron Prášil Gottfrieda Augusta Bürgera? Jestli jsem se tedy moc nechytl toho lháře :-)
Nevím, zdali tento hrdina už tady nebyl, ale každopádně je ztracen, a to napořád. Myslel si, že když jednu pakárnu vymění za jinou, tak nad omezeností, která ho spoutnávala, vyzraje. Nepovedlo se.
Vložit příspěvek