Postava hledá autora - pomozte jí!
Dobrá, tak zase z jiného soudku: Autora hledá pán, bloudící čtvrtí stejných řadových domků a hledající svůj domov. Je noc, je válka, všude je zatemnění, sněží, jeho šlápoty ve sněhu se vinou od dveří ke dveřím, a celé legie nešťastníků jsou vyburcovány ze spánku, aby vyslechli jeho stížnost na domek, který se ztratil.
Sice mi do toho nezapadá ten válečný stav, ale připomíná mi to Aloise Brudíka hledajícího (krom domova samozřejmě) Zdeňka Jirotku
Ta válka tam patří. Vypravěč to výslovně zmiňuje. Celej ten malér v podstatě nastal jen kvůli zatemnění. Je to zajisté Alois Brudík a máš babu.
Myslím že nepatrnou zásluhu na tom měl i podroušený stav pana Aloise...
Takže další hledaný: vládce jakého by si přál každý zákona dbalý občan. Snad kromě mimů, ti jsou mu z nějakého důvodu trnem v oku.
Text příspěvku byl upraven 16.09.15 v 16:56
To snad musí být jeho lordstvo Havelock Vetinari, který hledá Terryho Pratchetta :-)
A ani to nebolelo... ano, je to on, mého srdce šampión; nebo alespoň jeden z mých zeměplošských favoritů :-)
reader: ještě k tomu brudíkovi. mám s podobnými stavy jistou zkušenost. dokud člověk chodí a mluví a je aspoň trochu vidět, tak vidí. ;)
Moje postava krade, lže, dopouští se násilí a celkově žije zhýralý život. Je to ale v jádru nešťastný člověk, kdy se jeho cynický pohled na svět ještě více přiostří po smrti dcery. Přesto se považuje za inteligentnějšího a morálnějšího, než jeho okolí. Jedná se o nejstaršího kamaráda hlavního hrdiny. Dílo, ve kterém bloudí, bylo napsáno v britské i skotské angličtině.
Nahodím tedy nápovědu. Příběh se točí okolo pěti mladíků z Leithu, kteří vypráví své příběhy. A pro jistotu ještě jedna větší - dalo by se předpokládat, že jsou všichni šotouši :-)
Trochu pozdě, ale přece přicházím. Irvin Welsh je správně a dílo také, jen ten Francis to není :-/
No nic, nebudu vás asi už trápit, ať se to pohne :-) Irvina Welshe hledal Sick Boy. Je to snad až symbolické, že právě on ho nenašel... předávám verbule.
Zraněná noha přervala jeho vojenskou kariéru, ale dlouho nezahálel, stal se císařským vyšetřovatelem, řešil případy v Uhrách i Praze. Shodou okolností můj krajan.
Kluk, kterého hledáme, prožil šťastné i dramatické dětství, přišel o svůj domov, stal se z něj běženec, emigrant, a v emigraci pomáhal svému otci uživit se zajímavou činností, která by se mi hrozně líbila: jezdili po domech, statcích, farmách, kde nakupovali "za babku" tzv. haraburdí, které pak na blešáku prodávali.
můj hrdina není člověk, ale přece je král, má zlého strýce, který mu škaredě zabije tatínka, vyžene ho ze země ale nakonec dopadne všechno moooc dobře...
No řekněme Walt Disney :-D. Hned po odeslání příspěvku mi došlo, že jsem ho tam zapoměla napsat :-D. I když ve skutečnosti tenhle příběh vznikl až po smrti W. Disneyho....
Vložit příspěvek