Postava hledá autora - pomozte jí!
Tak už to máme komplet. Dalmatin Pongo hledá Dodie Smithovou. Je to půl na půl mezi binyskem a kenedu.
Podceňovaná rasa - protože o dalmatinech se říká, že jsou hloupí, nebo aspoň ne příliš chytří.
Text příspěvku byl upraven 03.12.15 v 19:41
U mne je to padesát na padesát mezi byniskem a kenedu. Ale bynisek byla první s postavou, tak bych to viděla pro ni.
Naše ztracená postava se ocitla v tenatech svého šíleného, děsivého hostitele. Přitom to měla být úplně nevinná návštěva a obchodní jednání na hradě jednoho hraběte, jenomže .... uáááá!
... už ne, už nehledá. Už ho našel!
Tak, prosím - další pán na holení či dáma ku hledání ....
Autora hledá hrdina, který unavený a otrávený jarním úklidem vyšel z domu, vydal se na výlet, spadl do řeky, poznal nové přátele a zažil spoustu dobrodružství. Domů se znovu poprvé podíval až v zimě, víceméně náhodou.
Z té řeky vytáhla našeho hrdinu postava,s kterou se posléze nejvíc spřátelil a dlouho bydlel v jejím domě u řeky. naučil se veslovat a díky své přítelkyni od řeky časem poznal i titulní postavu celého příběhu, která je oba pozvala na bláznivé putování po kraji v obytné maringotce.
Jednou se náš hrdina vypravil do lesa, kde zabloudil, a když ho jeho přítelkyně konečně našla, překvapila je sněhová bouře. útočiště našli v domě vážené osoby. jejich hostitel byl sice spíš plachý, na návštěvy si nepotrpěl, ale byl moudrý a laskavý a neváhal poskytnout pomoc těm, kdo ji potřebovali.
titulní postava příběhu je nafoukaný nezodpovědný frajírek, i když není v jádru špatný. náš hrdina se svou přítelkyní a s oním plachým, váženým hostitelem z lesa tomu lemplovi pomáhají, když se dostane do maléru a nakonec pro něj svedou opravdovou bitvu, když drzí vetřelci obsadí jeho dům.
Tak lidi, sakra, spolupracujte, zas tak těžké to není!
woodward-Ty nám dáváš:-),mně to připomíná nějakou zvířecí pohádku nebo bajku,ale víc z té hlavy už nevydoluju(dám se poddat-napiš mi do zprávy,prosím!)
ještě jedna nápověda a teď už by to mělo vyjít: ten příběh byl kdysi zpracován jako rozhlasová hra. Přítelkyni našeho hrdiny (tu, co žije u řeky, vytáhla ho z vody a naučila ho veslovat) hrála skvěle Jiřina Bohdalová. Tvůj dojem, že jde o zvířecí pohádku se blíží pravdě. i když pohádka to není.
tak snad tu jsou ještě jiný hlavičky ne? je to knížka letitá, ale v česku dobře známá.
kdepak. kde by mauglí přišel do vánice? nech to uzrát, třeba se do rána někomu rozsvítí.
No ale mohl by jsi mi to prozradit(nikomu to neřeknu)-takhle nebudu moci usnout:-(
Vložit příspěvek