Postava hledá autora - pomozte jí!
Hm, jsem v tom nová, tak se alespoň pokusím...možná to bude až moc jednoduché. Hlavní hrdinka je autorkou tohoto příběhu. Je to mladá dívka, která onemocní. Její nemoc ji pronásleduje celý život. Děj se odehrává v jednom německém městě.
Napadla mnè Anne Franková, ale ta asi neonemocněla je ale autorkou i hlavní hrdinkou.
Nebude to My děti ze stanice ZOO? I když autorčin příběh asi přímo o nemoci také není.
Text příspěvku byl upraven 14.12.15 v 19:04
Erilenne, ano, je to ta kniha..a tudíž odpověď? závislost je nemoc, duševní.
Text příspěvku byl upraven 17.12.15 v 07:42
Pokud Erlenne neodpoví, bude muset někdo napsat odpověď, ale byla by to škoda, když už to bylo správně.. :)
Jejda, omlouvám se, zapomněla jsem! :(
Dobře, tak tedy fantastický svět mrazivého severu, daemoni připoutání k duši "majitele" , hrdinka se jménem hudebního nástroje ;)
Text příspěvku byl upraven 22.12.15 v 12:55
Lyra hledá Philipa Pullmana.
Text příspěvku byl upraven 22.12.15 v 13:21
Přátelé, mám pro vás nedokončený citát:
Byl to bohužel právě pan Harrison, jehož slova zazněla jediným rušivým tónem v čistém souzvuku této srdečné Jamesovské oslavy. Vytasil se totiž s tvrzením, že, Jesse je v přesnosti střelby proti bratru Frankovi ubohý packal. Cestující zahrnuli utrhače zaslouženým opovržením a nikdo s ním už prostě nemluvil. Jedině jakýsi fotograf z Topeky odvážil se tvrdit, že se před několika měsíci setkal v Abilene s mužem, který asi rozuměl revolverům právě tak dobře jako Jesse James. Říkali mu...
JAK TOMU NEDOSTIŽNÉMU PISTOLNÍKOVI ŘÍKALI? A kdo je autorem knihy, která nese jeho jméno?
Buffalo Bill hledá Davida Hamiltona v knize Buffalo Bill kontra Jesse James?
ale kdež, dílo, které mám na mysli, je sice nenápadným, ale nestárnoucím klenotem české literatury.
Příběh hrdiny, podle kterého vznikla stejnojmenná opera i film. Dnes se už příběh příliš nečte a film se nevysílá.
co třeba Vilém Tell, autor Friedrich Schiller (i když o autorovi původní legendy nikdo nic neví)
Ta hádanka může mít vícero řešení, například: Vilém Tell (literárně zpracoval F. Schiller, hudebně G. Rosssini, filmově také někdo, žel nevím jméno režiséra)
O 8 sekund jsem se opozdila ... hm. Neměla jsem dumat nad tím režisérem :=))
Bohużel jste se netrefili, ale máte pravdu, hádanka můże mít více rešení, proto nápověda. Ti dříve narození měli knihu jako povinnou četbu a že bylo dílo zhudebněno možná moc čtenářů ani neví.
nedalo by se napovědět něco o samotném hrdinovi a jeho příběhu? zatím víme jen že to někdo zhudebnil a natočil jako film.
Vložit příspěvek