Postava hledá autora - pomozte jí!
Daleká minulost mi napovídá, že by se možná mohlo jednat o historickou postavu. Co třeba Casanova?
No je třeba zajít ještě dál než do 18. století. Náš neznámý navíc není ital, ale čech.. i když většinu svého životního příběhu tráví mimo svou vlast, např. ve Francii, v Itálii, nebo až na východě u muslimů. Naproti tomu jeho autor žije v dnešní době.
Text příspěvku byl upraven 29.12.15 v 22:52
A neskončil on náhodou na popravišti? Jako například Kryštof Harant z Polžic a Bezdružic?
A autorem je František Kožík?
Text příspěvku byl upraven 29.12.15 v 23:02
Tenhle ne.Příběh ( vměstnaný do více než dvou dílů) končí ,dalo by se říci, celkem dobře.
A nejedná se o klasickou historickou postavu, spíše fiktivní. Ale to ji nebrání, aby nás provedla nejzajímavějšími událostmi své doby. ( jednou takovou je bohužel i mor)
Já myslím že hledáme Neffa , četla jsem už dávno ale mohlo by sedět. Petr kukan z Kukane? A nebo Vondruška?
MarkétaLore-Přihořívá. Jedno z těch tří jmen je správně. Ale my hledáme dvě - postavu a autora.
Náš hrdina byl dokonce pronásledován inkvizicí. Mluví několika jazyky. Tvrdí, že měl v životě jen dvě opravdové lásky, ale jiným postelím ani nevěstincům se nebránil.
Autora mnohem víc proslavily jiné historické ságy a zejména detektivky.
Dobrá.
Hledáme tedy člověka, historickou osobnost, tatínka mu zabil tchán, maminka šla za láskou, a dost mu tím zkomplikovala život. Sám asi nebyl žádný génius, ale dokázal toho tolik! A za tak málo času! měl asi štěstí na lidi, ještě že toho Petra měl. Vždycky mi ukápne slzička , když si vzpomenu, co všechno mohlo být, kdyby žil o 5 let déle. Napsáno toho o něm bylo spoustu, od románů pro dospívající dívky až po historické kroniky. A pořád se píše dál a dál. My ale hledáme autora, známého scénáristu a spisovatele. A teď to na mě sypte, protože to je strašně jednoduchý.
Já zkusím jen tak od boku, protože se nedostanu na wikipedii. Záviš z Falkštejna hledá Oldřicha Daňka ?
je to Václav II , ale Petr je z Aspeltu, přece. žitavský byl za husa, ne,
Ne, já si ho trochu ale taky posunula. Dost pomáhal Elišce Přemyslovně.
Tak dám také něco jednoduchého.
Tento člověk cestoval až na konec světa a vrátil se zpět, aby o tom cestování napsal. Toho pak zužitkoval autor ve své knize pro děti.
Václav Šašek z Bířkova hledá Jiráska? I když si nemyslím, že by šlo o knížku pro děti...
Autorku hledá velšský bylinkář v mnišské kutně. Má za sebou pestrý život. Nakonec se usadil v klášteře nedaleko hranic sousední země, kde se narodil.
Taky by se dalo říct, že bratr Cadfael hledá Edith Pargeterovou, ale v každém případě máš babu. ;)
žákyně ZŠ v provinčním městě, která si všímá i věcí a jevů, které by ještě poznat neměla. A kdyby jen všímá - ale ona všechno komentuje!
Vložit příspěvek