Postava hledá autora - pomozte jí!
Polevoj (lit) / Prokofjev (hud.) / režisér ??? (film) : Příběh opravdového člověka, a postava se jmenovala Alexej Maresjev.
woodward, no ano, v zadání hádanky se píše, že to měli jako povinnou četbu ti dříve narození,a já jsem jedna z nich.
Je to ono a myslím, že ti starší to rozhodně jako povinnou četbu všichni mèli a pamatují. Koka a já jsme ji tedy měli:-).
Text příspěvku byl upraven 22.12.15 v 18:38
Tak vidět, že něco ve mě po těch 45 letech, které uplynuly od mé povinné četby, zůstalo. Tedy nebyla marná :=). A jako odměnu pro zadavatele zajímavé hádanky uvedu, že jsem dohledala i jméno toho filmového režistéra: Alexander Stolper.
Na nové zadání, prosím, počkejte chvíli, teď tady řeším jiný problém.
Text příspěvku byl upraven 22.12.15 v 18:41
Můj problém sice ještě není zcela vyřešen, ale to je nic proti problémům, které sobě i jiným vytvářela jedna nespokojená a nevěrná manželka lékaře. Jak se jmenovala?
Text příspěvku byl upraven 22.12.15 v 18:50
přátelé, je mi dvaašedesát, literaturu jsem měl ve škole docela rád, ale meresjeva po mě nikdy nikdo nechtěl. půjčil jsem si ho u nás v místní knihovně jako kluk asi v páté třídě, kdy jsem takových blbostí přečet hromadu.
Vidět, woodwarde, že blbostí jste opravdu přečetl hromadu, když jste tu Emu i jejího stvořitele hned tak trefil :=))
Jestli ještě mohu k předešlému zadání...já ji neměla jako povinnou, ale byla součástí maturitní otázky z ruštiny. A to si nemyslím, že bych byla zase tak moc dříve narozená:)
A k tomu druhému..Paní Bovaryová hledá pana Flauberta?...Pozdě:-)
.
Text příspěvku byl upraven 22.12.15 v 19:07
sieno - taky tak. Povinná byla v ruštině, a zas až tak velká pitomost to nebyla - když to srovnám s tím, co vychází teď, jakože třeba pro mladé dívky je údajně vhodná "úžasná" kniha o mladé dívce cvičené na zabijáka. No, to je opravdu následováníhodná hrdinka, to se musí nechat. Lepší vzor, než kdejaký Meresjev, že?
Ale zas můj vztah k Emě B. hodně formoval - to přiznávám - Woody Allen, v povídce
http://www.databazeknih.cz/povidky/vedlejsi-priznaky-31932/postava-kugelmasse-4548
Když jsem někdy hlasitě řvala smíchy, tak to bylo při čtení tohoto díla.
emu máme doma odjakživa. těmi blbostmi jsem myslel třeba "Vaska Trubačov a jeho kamarádi" a podobná díla. ;)
No jo, už jsem zase na výnosu co?
Autora hledá postava skrznaskrz fiktivní. Je to vědec ve službách své vlády, který se podílí na pokusech o vyřešení největší záhady, na jakou lidstvo narazilo. Zabere mu to tři ze čtyř na sebe navazujících románů klasika svého žánru.
Mrzí mně, že jsem tady rozproudil takovou debatu. To nebylo mým úmyslem, každý má svůj názor a tak je to správné. Vždyť v dětství jsme četli podobné knihy asi všichni. A asi nikdo z nás nepřemýšlel, že je kniha nějak ideově zaměřená. Taková byla doba a dnes se mladým tluče do hlavy zase něco jiného. Myslím, že jsme všichni četli Timur a jeho parta, Čuk a Gek, Odvážná školačka a další a další.
co takhle nějaká odpověď na moji hádanku? Malá nápověda: náš hrdina toho hodně nalítal po sluneční soustavě.
jsi na velmi dobré cestě. ale moje postava je povoláním astronom, nikoliv astronaut.
To je hodně široké. Mohl by to být i třeba Gedeon Spilett hledající Julesa Verna. :-)
Takže něco z trochu jiného soudku.
Mladý muž, který se vyzná v hudbě, v bojování a v milování. A to tak dobře, že si mnohokrát díky tomu zachrání život.
Tak já zkusím našeho přitažlivého pána, kterého jsem k nám pozvala z daleké minulosti, ještě trochu víc představit. Je chytrý, šikovný, zbožný a svým způsobem čestný, i když, pokud chce získat to, co potřebuje, nebo to, co si přeje, tak nehraje úplně " fair ". Jeho hudební nadání spočívá ve hře na loutnu a podmanivém zpěvu.
Vložit příspěvek