Postava hledá autora - pomozte jí!
Stalo se jednou, bylo to k poledni, když jsem se ubíral k svému člunu, že jsem v úžasu ustrnul, vida stopu bosé lidské nohy otištěnou v pobřežním písku. Stál jsem jako bleskem zasažen, nebo jako bych byl zahlédl strašidlo.
Kdopak se to tak polekal a kterého autora hledá?
Dobrá tedy..
Hrdina vypráví svůj příběh, který je spjat s jeho paní, kterou miluje, uctívá, je jí nápomocen, aby byla šťastná a provází ji celým jejím životem a vlastně i její smrtí, během níž psal tento příběh. Kdo tedy hledá a koho?
Hrdina ve svém poněkud nezvyklém povolání utrpěl těžké zranění, které ho z této práce vyřadilo. Poté začal pracovat v úplně jiném oboru, v němž byl také úspěšný, zvlášť když se aspoň částečně týkalo jeho původní práce.
Nápověda: žánr - detektivky. Autor, tvůrce postavy, již zemřel, ale na jeho práci se snaží navázat jeho syn. Ten dokonce postavu hrdiny také v jedné ze svých knih použil.
Už si to moc nepamatuju, ale napadá mě, že možná Sid Halley hledá Dicka Francise?
Autora hledá autobusák bojující o existenci. V tom boji mu pomáhá jazykozpytec, kterému autobusák dal nejdřív po hubě.
Napadl mě Paasilinnův Autobus sebevrahů, ale to jsem od něj ještě nečetl, jen mám ponětí o existenci knihy.
Pak mě napadla Palahniukova Strašidla, ale ty jsem odložil nedočtené. Takže střílím do tmy slepými náboji :-)
Není to žádný z nich. Ten autobusák je Velšan a jeho pomocník lingvista je Angličan.
já teda zkusím taky jeden výstřel do tmy. Chuan hledající Johna Steinbecka
Ne. Juan není Velšan a kde je tam ten lingvista?
Ten příběh se odehrává ve Walesu.
Text příspěvku byl upraven 20.01.16 v 21:02
Jak koukám, za oknem "Zora již, s jitrem se rodíc, se zjevila růžovoprstá", ale hádači mají půlnoc.
Tak dodáme nápovědu:
Autobusák je majitelem svého autobusu, který ho živí. Sváží místní lidi z horských vesnic do města. A je posledním ze všech majitelů podobných autobusů v okolí, který ještě odolává nátlaku, aby svou živnost prodal místnímu "dravci".
Text příspěvku byl upraven 21.01.16 v 08:27
Ještě bych dodal, že autor byl jedním z obtížně definovatelné skupiny "rozhněvaných mladých mužů", z jejíchž přislušníků se někteří (včetně tohoto autora) vehementně ohrazovali proti tomu, aby se jejich jméno objevovalo v jedné "škatulce" s ostatními.
Chce to jen trochu číst. ;)
Co bych ještě dodal? Autobusák má slepou matku a lingvista si opatří přítelkyni, která v závěru působí jako pořadatelka kolokvia keltských básníků.
Vložit příspěvek