Postava hledá autora - pomozte jí!
No dobrá, bude to lehoučké, aby to dlouho netrvalo:
Autora hledá velký milovník všech oblud a netvorů.
Náš hrdina má problémy s výškou, otcem, sestrou, bratrem, což řeší chlastem a děvkama, čímž mu přibývají problémy s chlastem a děvkama. ale zatím přežívá, co vím.
Text příspěvku byl upraven 07.02.16 v 17:52
Omlouvám se, je lehčí hádat než vymýšlet, tak něco jednoduššího:
Starý mládenec s brilantním mozkem a lehkou závislostí na morfiu hledá autora.
Sherlock Homes? Nebo to byl kokainista? Pokud je to on, tak hledá A.C. Doyla.
Text příspěvku byl upraven 08.02.16 v 17:01
Správně! :) Jestli si to pamatuji dobře, tak byl morfionik... budu si to muset osvěžit!
Krasavec X (svobodný) svedl krasavici Y (vdanou), což jí záviděla krasavice Z (taky vdaná). Jenže krasavec bydlel v hospodě manželů Z a když jednou chytil chřipku a musel zůstat v posteli, paní Z ho ošetřovala a krasavce své sokyni vyfoukla. To vyfouknutí proběhlo v době, kdy manžel Z stáčel ve sklepě víno. Z toho následně vzešla spousta rozličných mrzutostí pro celou obec a paní Z dokonce utrpěla střelné zranění (čirou náhodou). Autora hledá paní hostinská Z.
Přiznám se, že já netuším! Zkusím přítele na telefonu (je to povoleno)?
Nějak mi to připomíná Zvonokosy od G. Chevaliera. Ale znám je (a miluji!!!) pouze ve slovenském (úžasném!) překladu jako Zvonodrozdovo, a tam se ta postava jmenuje Judita Tumidajová.
Jsem vedle, nebo je to trefa?
Tak tedy je to Evelína Tvrdolínová (díky ní jsem si teď honem prolítla celou tu skvělou knížku a oživila ty postavy. Hned si jí nechám na stolku a po letech zas přečtu -- je to paráda! ).
Náš ztracený hrdina je kluk, který vyrůstá v ne zcela harmonické rodině, a tak hledá útočiště. Nachází jej v knihách a pak také v takovém zvláštním pestrém společenství emigrantů, kteří v jeho zemi žijí, protože v těch svých zemích svobodně žít nemohou. Díky nim poznává život, charaktery, hodnoty.
Omlouvám se za zdržení a s malým zpožděním potvrzuji: je to on. MarkétaLore může nahazovat ...
Vložit příspěvek