Postava hledá autora - pomozte jí!
Jeden z největších záporáků v dějinách české literatury, kterej pro peníze udělal ne skoro, ale úplně všechno, at je to trochu složitější.
Mně napadl nejprve taky Sabina, a pak Karel Čurda, ale obojí nejsou literární postavy, takže jsem asi mimo :-).
Kdo jiný by to taky mohl být.
Jeho role v knize je spíše epizodní stejně jako jeho manželství, které bylo ukončeno zavřenými vraty - doslova.
Mohl by to být Filiip II., i když ty "doslova" zavřené dveře tam nějak chybí. V tom případě by hledal Susan Kay.
Autor manželku našeho hledaného hrdiny popsal jako velmi nehezkou, ale skutečnost byla pravděpodobně jiná.
Velmi zvláštní dáma přebývá v chalupě uprostřed močálů; je to odlehlé, tajemné místo a ona tam plní jistý zvláštní, tajemný úkol. Ale pro případ potřeby má i chytrou zkratku vedoucí přímo do královniny komnaty.
To mi připomíná v naší rodině oblíbenou knižní i filmovou postavu - bábu z mokřin od pánů Svěráků.
Vysoce postavená dáma je nepřízní okolností donucena vystěhovat se do chudinského bytu v chudinské čtvrti, ale navzdory svému vyššímu věku je schopna adaptovat se a dokonce si najít kamarádku, narozdíl od svého manžela, který tu změnu neunese.
Nápověda - ta dáma miluje koně a psy, v původním domově má několik Welsh Corgi, ale do bytu si smí vzít jen jednoho.
Další vodítko - část postav v knize jsou skuteční lidé, příběh je ale samozřejmě fikce
Vložit příspěvek