Postava hledá autora - pomozte jí!
Z poněkud odlišného soudku: Hrdina, jehož nevelký svět je vážně ohrožen a mnozí z jeho okolí zahynuli, se vydává na pouť za tajemným předmětem, který má údajně schopnost svět zachránit. Cestou se k němu přidávají pocestní, někteří mu i pomohou, někteří zahynou. Podotýkám, že nejde o fantasy.
Ale toto NENÍ fantasy, je to dystopie. Hrdina jde podzemím, celý jeho svět je podzemní. Lidé vaří jídla, pijí čaj a kouří cigarety ze stejné rostliny. A kupodivu chovají prasata a krmí je toutéž rostlinou.
Text příspěvku byl upraven 13.02.16 v 20:02
Nebyla jsem líná a projela anotace všech knih řazených do tohoto žánru zde na databázi. Ale nic mi tam na popis nesedělo, takže se jdu konečně umýt a čekat na rozuzlení :-).
Tak zůstaneme u podobného žánru. Moje postava nebudí na první pohled nadšení, když ji někdo potká. Je uzavřená, občas protivná, a mnohým připadá děsivá, zejména kvůli své rodině. Přesto nakonec dokáže všem , že má dobré srdce a jde jí o dobrou věc – tedy záchranu lidstva a nejen lidstva. Samozřejmě, protože jsme ve fantasy.
Bude mít na to ještě partu kamarádů a taky jakousi „ bonusovou pomoc odjinud“
Další ztracenou duší je malý chlapec, původem aristokrat, vzezřením i duší andílek; je tak sladký, že dokáže obměkčit nejedno zatvrzelé srdce - a právě na takovém obměkčování je knížka de facto vystavěna.
Text příspěvku byl upraven 13.02.16 v 22:41
tak to bude malý lord Fóntlroj hledající Františku Hodgsonovou-Burnettovou
woodward: A vidíte, svět se kvůli tomu nezbořil.
reader.007: Bravissimo, předávám štafetu! :)
mám dojem že jsem ho tenkrát zadávala já... navíc jsem si myslela že mi v té české zprzněnině nebude uznán, ale čestné slovo, tak to stojí černé na zažloutlém ve vydání kterým disponuji :-)
Inu dál:
jelikož jsem nyní oslněna kouzlem Jihu proti severu, moje hledaná postava má s touto oblastí mnoho společného, i když její osudy kopírují spíše Chaloupku strýčka Toma než Odviate vetrom.
Ještě dodám, že text příběhu nepatří mezi prózu a hledanou hrdinkou je žena...
Text příspěvku byl upraven 14.02.16 v 14:46
autor není žena
a už po druhé dodávám že NEhledáme v próze
Text příspěvku byl upraven 14.02.16 v 12:02
uprchlá otrokyně v poezii? Teda jste sečtělejší než jsem si myslela, protože já osobně znám jen tuhle jednu
Vložit příspěvek