Postava hledá autora - pomozte jí!
Tak, tak, naša sčítaná reader boduje.
R.E.M., odkaz som odovzdala, už sa na teba obaja tešia.
Jak pravil klasik, svět se v pr*el obrací a proto se budu držet pozitivních knih.
Ačkoliv můj nový hrdina mnoho k radosti nemá - a to díky svému příbuzenstvu, jež, přes jeho cenné rady a příklad, absolutně nectí tradice a řítí se vstříc pokroku.
žeby Adam našel Jeana Effela?
http://www.databazeknih.cz/knihy/stvoreni-cloveka-71796
Ne ne, takhle proslulá osoba to zase není a také nepatří do žádné mytologie.
Kniha v níž se vyskytuje je taky humoristická, ovšem ilustrace nejsou to nejzásadnější. Poprvé vyšla v roce 1960 a u nás je (alespoň podle DK) jediným autorovým v češtině vyšlým dílem.
Autor sám je absolvent Oxfordu, původně ekonom, později novinář a spisovatel.
Mě osobně by docela zajímalo ještě jiné jeho dílo, a to "praktický průvodce" Shall I Emigrate? z roku 1948 :-))
Jo, a kromě toho je zároveň jmenovcem jednoho hráče amerického fotbalu.
Tak binýsek byla rychlejší než jsem přelouskala z wiki všechny nápovědy :-)
vykopáváš
Ta moje zatoulaná baba je velmi chlupatá a přestože obstojně ovládá existující lidskou řeč, mluvené či psané slovo byste od ní čekali marně. Dětství prožila v iluzi, že je někým (něčím?) jiným, než kým (čím) skutečně je, a její okolí ji v tom omylu záměrně podporovalo; prozření pro ni bylo velmi kruté.
Jedná se o skutečnou, žijící postavu - tedy jednalo, v reálném světě jí už pár let není.
Text příspěvku byl upraven 14.03.16 v 20:07
Šimpanzice Washoe hledá Rogera Foutse ?
(nečetla jsem, Washoe znám spíš z jednotlivých odkazů. Podstatně víc znaků /přes 600/ i vyjadřovacích schopností ale zvládla gorila Koko, ale pokud vím, o ní kniha zatím nevyšla).
Trefa! Předávám štafetu a moc děkuju za vsuvku, Koko je pro mne novinka. :)
O Koko je spousta materiálu na Googlu, včetně videí, fotek. Informace o jejích schopnostech jsou pozoruhodné, i když někteří odborníci je částečně zpochybňují. M.Crichton podle ní údajně vytvořil postavu gorily Amy v knize Kongo.
Můj hrdina se pohybuje v žánru, který označím jako dobrodružný thriller. Je špičkový, a tím i velmi žádaný odborník ve své profesi, která není tak úplně obvyklá, ale zase ani příliš exotická. Díky tomu se dostává do řady nebezpečných situací, které, samozřejmě, vždy vyřeší. U nás zatím vyšly, bohužel, pouze dvě knihy s touto postavou.
Připomíná mi to Parkera Pyna od Agathy Christie, ale úplně jistý si tím nejsem, protože mi tam nesedí ten dobrodružný thriller :)
Ne, ani jeden z nich.
Zmínka o mém hrdinovi se objevila ještě v jedné knize, kterou autor postavy napsal spolu s jiným spisovatelem, který je ovšem na titulní straně uveden tím větším písmem.
Jak už jsem napsala v zadání - u nás vyšly pouze dvě knihy, které hledaný autor vydal sám.
Avšak u dalších sedmi knih je uveden jako spoluautor (i když se domnívám, že je napsal převážně sám) podstatně známějšího spisovatele uvedeného žánru, nyní už starého pána. Tyto knihy jsou součástí celé série.
Jak se zdá, mé zadání je obtížnější, než jsem předpokládala.
Další nápověda - hrdina, resp. postava, při své práci nejčastěji pátrá po velmi žádaných komoditách z hlubin země. Jeho nejlepší přítel je protivný starý dědek, nasáklý pivem a whisky, který má místo jedné nohy protézu. V knize, která u nás vyšla jako první, jej padouši využijí k nátlaku na mého hrdinu.
Forrest Gump je ptákovina, ale taky měl takového kamaráda a geologie ho, myslím, zajímala :-) Mno, tak nic :-D
Lovit krevety (což bylo nejvýnosnější živobytí Forresta G.) bych nenazvala "pátráním po komoditách z hlibin země", neboť to bylo z hlubin moře.
Třeba hledat nějakého zlatokopa, či hledače surových diamantů.
Vložit příspěvek