Postava hledá autora - pomozte jí!
to je fakt, keď ma svojho času vytočil vedúci obchodu - ja som ho zamkla do jeho kancelárie a kľúč som si preventívne zobrala. Bolo zaujímavé sledovať zamestnancov ako pomaly a opatrne chodia prosiť o to, aby som pustila ich šéfa.
Hledáme cloveka který udal svého kamaráda policii. Ale neunesl tíhu svědomí, i kdyz ja mám teda podezření ze to bylo jinak.
tak toho jsem začala číst, to byla celkem blbost. A ten to není. ale je to jednoduchý, dokonce jsem to tady už psala.
Kolektivu autorů bych spíše přisoudil Starý zákon než Nový z. Protože oproti Starému jsou v Novém aspoň řečena (bez záruky pravdivosti) jména čtyř údajných autorů, evangelistů. Kolektiv autorů tak aspoň můžeme označit jménem. Stejně jako doopravdy nevíme, jestli Homér napsal Ilias a Odysseiu, ale i tak bude Homér stále označován za toho, kdo tyto knihy napsal.
Ony jsou jak ve Starém, tak Novém Zákoně knihy, které nemají pisatele přímo určeného. V Novém Zákoně je to třeba kniha Židům. Ve Starém Zákoně zase některé žalmy. Ale i těch pisatelů výslovně uvedených je kolem čtyřiceti. :-)
Ale i tak se musí uznat, že čtyři evangelisté jsou těmi nejslavnějšími. :)
já bych se u Bible držela "neznámého autora", nicméně když je tady taková rvačka o správné řešení, klidně si prvenství někdo převezměte. Máte žolíka
Takže pokud by proti tomu nikdo neměl, tak dám jednu lehkou hádanku já. Hledá se ubohá oběť státního systému.
Taky by to mohl být Josef K. Franze Kafky
Text příspěvku byl upraven 06.08.16 v 20:05
Soudce, který své nutkání trestat viníky tím nejvyšším trestem neukrotil ani na penzi a naopak z toho udělal psychotickou hru na kočku a myš, podpořenou poněkud odpudivou rýmovačkou. To vše ale čtenáře kupodivu velice baví.
A zůstaneme u zločinu: malý sirotek, kterému na světě nezbývá už nic jiného kromě dvou starších sester, se proplétá více či méně legálně životem a stane se nedobrovolným svědkem vraždy...
Já také marně dumám a pátrám (svádí to k Dickensovi, ale od něj nevyhovuje nic kompletně zadání) - ještě nápovědu, prosím
binýsek: a to jste ho chválila teprve před cca dvěma roky :-)
soukroma: pravda je, že se mu to docela podobá, období taky odpovídá, ale tohle je mnohem čtivější
tak jestli po tomhle to nedáte...:
Autor příběhu ztvárnil i další mladé, nebo spíše mladistvé hrdiny. Příběh jednoho z nich (ale ne náš neznámý) vešel do českých srdcí jako seriálová postava, na knihy autora (v češtině) jsme si museli počkat až do roku 1993.
Text příspěvku byl upraven 07.08.16 v 20:05
Vložit příspěvek