Postava hledá autora - pomozte jí!
napadlo mě, že to bude pratchett, ale já jich ještě mám spoustu nepřečtených.
Rydzik Rydziksson NEVLÁDL největšímu trpasličímu městu. Vzpomeň si na to překvapení Elánia, když se dozvěděl, které je největší trpasličí město...
Jo, a Terry Pratchett samozřejmě ano.
Text příspěvku byl upraven 14.03.17 v 17:01
Jasně! Máš babu!
A to ani nemáš Pátého elefanta v přečtených!
Text příspěvku byl upraven 14.03.17 v 18:30
Já jsem přečetl skoro všechny díly Zeměplochy na jeden zátah (kromě posledního - nedokončeného) ale nedal sem si je všechny do přečtených (40 knížek je celkem dost a mě se to nechtělo hledat :-D) .
Text příspěvku byl upraven 14.03.17 v 23:10
SoboliUcho: k poslednímu stesku - tady stačí si otevřít u autora záložku knihy a tam můžeš sázet pěkně pod sebou hodnocení všech přečtených knih, a pokud máš v nastavení ve svém profilu automatické označení hodnocených knih jako přečtené (další-nastavení-upozornění), pak máš během pár minut hotovo (i u 40 knih), a pokud chceš někde přidat komentář, jedním klikem jsi u knihy...
Text příspěvku byl upraven 14.03.17 v 23:11
Tajný agent MI-6 v minivydání hledá svého autora.-)
Text příspěvku byl upraven 15.03.17 v 00:03
" Nejhorší je, když se cítíte sami, ačkoli jste mezi lidmi. Chlapec kráčel přes hřeště, obklopen stovkami chlapců i děvčat přibližně jeho věku. Všichni mířili stejným směrem, všichni měli stejné modrošedé uniformy a všichni pravděpodobně mysleli na podobné věci. Právě skončila poslední vyučovací hodina. Zbývající čas před odchodem do postele vyplní domácí úkoly, čaj a televize. Další školní den. Tak proč si připadal tak mimo, jako by sledoval poslední týdny trimestru z opačné strany obrovského skleněnéného okna.
Chlapec si přehodil batoh přes rameno a pokačoval v cestě k přístřešku pro kola. Batoh byl těžký. Jako obvykle obsahoval dvojitou dávku domácích úkolů... z francouzštiny a dějepisu. Dva týdny ve škole chyběl a musel pilně studovat, aby učivo dohnal. Učitelé neměli slitování. Do očí mu nikdo nic neřekl, ale když se konečně vrátil s omluvenkou od lékaře, pokývali hlavou, usmáli se a v duchu si mysleli, že je trochu zhýčkaný a rozmazlený. Na druhé straně na něj museli brát ohled. Všichni věděli, že je chlapec sirotek a že žil u strýce, který zahynul při nějaké automobilové nehodě. Ale i tak . Dva týdny v posteli! Dokonce i jeho nejlepší kamarádi museli připustit, že je to trochu moc.
A chlapec jim nemohl říct pravdu. Nesměl nikomu říct, co se skutečně dělo. To bylo peklo. "
Náctiletý Alex Rider, autor Anthony Horowitz ?
Nebyl to agent "nula-nula-nic"?
To soukroma: Máš pravdu v tom, že je to postava Alexe Ridera hledající autora Anthonyho Horowitze.
O tom dalším si troufám polemizovat, jelikož vše vždy vyřešil a hlavně přežil.
Abych si nezavdala s autorskými právy ještě podotknu, že je to z druhého dílu série Alex Rider - Akademie Point Blanc, kdy Alex ještě spíš začínal.-)
Zda se autor tak trochu neisnspiroval jiným jeho "slavnějším kolegou" nevím.-)
Jsi na tahu.-)
Marthas: Ten dotaz jsem vznesla ze zájmu. Jednomu z mladých "Bondů" se totiž skutečně přezdívá v knihách "agent nula-nula-nic", ale protože ti to v souvislosti s Alexem a Horowitzem nic neříká (a já četla dávno jenom Stormbreaker), tak to byl asi někdo jiný... Kdo ví (to není řecnická otázka, nechci si to nechat vrtat hlavou a nemůžu to ani zadat jako jádanku, když sama nevím ;-( ?
Text příspěvku byl upraven 15.03.17 v 20:08
HÁDANKA
Tohle soukromé očko spatřilo světlo světa - už jako pořádný chlapík velmi tvrdé školy - v roce 1947. Původně se jmenoval Danger, ale jeho stvořitel mu záhy jméno změnil na jiné, velmi úderné. Autor se pro svoji postavu nechal volně inspirovat skutečným tvrďákem silného kalibru, texaským rangerem a střelcem, který se v roce 1934 postaral o známou dvojici amerických zločinců.
Hádáme správnou, trochu umíněnou, holku, která je hrdinkou několika knih. Má mladší sestru a jejich rodina se rozroste taky o bratrance, který u nich bydlí po úrazu (nemůže bydlet s matkou - umělkyní, která je věčně někde na koncertní šňůře).
Přijíždí prateta Maria a vše je hned jinak: z pirátek se stávají vzorné dívky v bílých šatech a z jejich kamarádů neviditelní keltové, kteří žijí v domku v lese.
2 bývalé pirátky (sestry) a 2 jejich kamarádi (sourozenci) hledají svého autora.
Já bych to vyděl na Nancy a Peggy Blackettovy (pirátky) a John, Zuzana, Titty, a Roger Walkerovi kteří hledají Arthura Ransoma (ale nějak mi tam nesedí ten počet sourozenců, jinak vše odpovídá).
Text příspěvku byl upraven 15.03.17 v 23:58
Zkusím:
Nancy a Peggy Blackettovy
Dick a Dorothea Callumovi
autor: Arthur Ransome.
Vložit příspěvek