Postava hledá autora - pomozte jí!
Hledají se dva nositelé "zvířecích" příjmení, kteří vykonávají (téměř) stejné povolání.
Přesně tak, podle komentářů mi bylo jasné, kdo se přihlásí o slovo...
Text příspěvku byl upraven 23.03.17 v 21:15
Autora hledá zločinec evropského formátu, o němž týž autor napsal, že…
…páchal své podvody prostřednictvím nastrčených osob a nebyl dosud trestán, takže policie nemá k dispozici jeho fotografii. Přesný popis stíhaného není znám, hlásaly vyhlášky ve všech evropských městech. Jediný snímek, který se pátracímu oddělení podařilo získat, je připojen a představuje ho v dětském věku.
Vyhláška končila obrázkem nahatého dítěte na kožišině a vyvolala celou záplavu vtipů.
V Barceloně přinesl jakýsi dělník na policii desítiměsíční dítě svého souseda a místo žádané odměny dostal 24 hodin vězení za zesměšňování úřadů. Dodatkový trest 12 hodin dostal za prohlášení, že se úřady zesměšnily samy.
Kdo stvořil neodbytného střadatele s důležitým, byť jednotkovým obnosem?
Ano, je to Samíček, jak ho oslovoval familiárně kolega, formálně tedy Sam Adams - musel se přece podepsat celým jménem do formuláře, což mu velice nešlo...;-)
"Básníci jdou pro pivo"! huláká básník, naštvaný, že mají zavřeno, a tříská do zasklených dveří.
Který básník to byl a který autor byl u toho a napsal to o něm?
Už jsem se chtěla pozastavit nad tím, že by Hašek psal básně - zapátrala jsem pro jistotu a - psal (díky tatjana1737 za rozšíření obzoru).
Ale úryvek k hádání je z "výletu", v němž takto pokřikoval Egon Bondy a o němž napsal Bohumil Hrabal.
Text příspěvku byl upraven 24.03.17 v 20:00
No, z výletu..., oni šli s kbelíkama k Hausmanovům pro pivo. Ale je to správně a jsi na tahu.
To by mohl Být Bratr Cadfael paní Edith Pargeterové (alias Ellis Petersové)
To je samozřejmě správně: Cadfael ap Meilyr ap Dafydd, narozený roku 1080 v Trefriw, Conwy, severní Wales.
Synovec si důkladně prohlédl logo výrobce na dně porcelánové nádoby a způsobil tím nepříjemnou chvilku krasavici, s kterou se později oženil jeho strýc.
Autora hledá ta krasavice.
Tady mi jasně naskočí pouze dvojka malých, neodolatelných a nezdolatelných synovců hodně staré doby: Hýta a Batul, kteří chtěli vidět želvičky na dně talířů...
autor: John Habberton
takže krasavice, s níž se oženil jejich strýc, je Helena
ale kdepak, helena je jejich matka. (první díl se jmenuje Helenina drůbež)
Vložit příspěvek