Postava hledá autora - pomozte jí!
Dospělí nikdy nebyli pro mě v téhle knize důležití, pouze Hýta a Karlík maličký.
Ale kvůli tomu, abychom se hnuli dál (nevím, kdo z přihlížejících tyhle báječné knížky z roku 1876 ještě má a čte), tak jsem pohledala celý "cast", ale v angličtině (knihu v českém překladu u ruky naneštěstí nemám a moc mi chybí):
Alice Mayton - budoucí teta
Harry Burton - strýc
Tom a Helena Lawrencovi - autoři drůbeže
woodward jistě laskavě doplní o česká křestní jména z knihy a nebude prskat
nevím, proč vždycky musíš popsat půl stránky. Stačilo napsat Eliška Maytonová hledá Johna Habbertona.
Dávej.
Text příspěvku byl upraven 25.03.17 v 13:41
woodward: Nemusím vždycky, ale jen když je to nutné (což v tvém případě naneštěstí bývá).
Alice se u nás, jak známo, překládá různým způsobem, takže kdybych se nedej bože spletla a neodpovídalo by to zvolené variantě, to by bylo zase řečí.
Knihu jsem četla naposled vlastně hrozně dávno a - jak jsem předeslala - jména dospělých mě nikdy nezajímala.
není to nutné. hrajeme hru, nepíšeme disertaci. kdybys napsala slečna Maytonová, taky by to stačilo. pokud vyžaduju nějakou konkrétní přesnost, uvádím ji v zadání, nevymýšlím si dodatečné požadavky jako někdo. dost už toho, jsi na řadě.
no jo, když prosba o laskavost vyjde u některých lidí naprázdno, pak se opravdu nedá nic dělat
dodatečné požadavky nejsou moje parketa
uvolňuji místo dalším zájemcům, protože mi woodward - opět - pozkazil den
prosím o zadání nové hádanky kohokoli, krom woodwarda, který teď zadával
Autora hledá muž, který se nelíbil. Nápovědou je, že ačkoli to vypadá jako velmi obecné zadání, ve skutečnosti je to zadání velmi přesné :-)
Pozn.: vlastně vystupuje pod dvěma jmény, je jedno, které uvedete.
Text příspěvku byl upraven 25.03.17 v 14:46
Autora hledá krásná dáma, které zemřel manžel a ji samotnou před smrtí zachránil velmi podivínský gentleman, který měl náhodou cestu kolem.
Hrdina z divokého západu, který se dožil 111 let, je z jednoho hlediska běloch, z jiného indián. Kdopak to je a kohopak hledá?
Postarší umělec, pronásledovaný drsnou manželkou přes půl zeměkoule, se před ní ukryje v nóbl hambinci. Autora hledá mocný muž, který mu tu schovávačku zařídil.
Toho mocného muže zatím nebudu nijak přibližovat. Ale zmíněný postarší umělec se vyznačuje mj. tím, že mívá nesmrtelnou žízeň. Aspoň to o sobě říká.
Já teda nemám tušení, ale při slovech "umělec" a "žízeň" mi v hlavě vyskočí Hrabal. Má cenu pátrat tímto směrem nebo jsem mimo?
Úplně mimo, o mnoho zeměpisných stupňů a o víc než sto let.
Napovím dále, že mocný muž je skot a postarší umělec je napůl Angličan a napůl Ir. Ta jeho satorie, před kterou se musel schovat, je Irka.
Jak bylo řečeno, umělcův ochránce je mocný muž, dokonce tak mocný, že v té části světa, kde se příběh odehrává, na něm v podstatě závisejí veškerá významná politická rozhodnutí, učiněná v zastoupení Jejího Veličenstva, i když si třeba oficiální představitelé namlouvají něco jiného.
Asi bych vám měl povědět, že zmiňovaný umělec je postavou vedlejší. Hlavní postavou příběhu je právě ten mocný hybatel věcí, hledající autora.
Páni, tady je zas mrtvo. Co bych vám ještě napověděl?
Onen postarší umělec se musel ukrýt před svou stíhačkou ve chvíli, kdy měl vykonávat úřad arbitra v soutěži, kterou zorganizoval jeho mocný mecenáš.
Ještě malé upřesnění. Pokud jsem na otázku denib ohledně hrabala odpověděl "Úplně mimo, o mnoho zeměpisných stupňů a o víc než sto let", tak těch sto let se týká doby, kdy se odehrává příběh, jehož autora hledáme. Hrabal a hledaný autor byli současníci.
Tak dál:
Umělcův mocný ochránce své královně zajistil vládu nad nepříliš rozlehlým kouskem půdy, o jehož významu v té době spousta lidí pochybovala.
Když já ani nevím, jestli jsme v Asii nebo v Africe. Napadl mě třeba Cecil Rhodes, ale to nebyl Skot.
Vložit příspěvek