Postava hledá autora - pomozte jí!
to ne. je tam mnohem tepleji. asi bych měl dodat, že když té královně zajistil kus půdy, patřil k tomu i kus moře. dohromady moc dobrej přístav.
Sakra, co je s váma?
Muž, hledající autora, má syna, který na tom nově získaném území tatíkovi vyfoukne pozemek o který tatík velmi stál, a věnuje ho na stavbu kostela.
furt nic?
To nové území bylo získáno v rámci mírové dohody uzavřené po válce, vedené kvůli drogám.
....určitě jsem to nečetl a guglit nebudu
....mohl by to být Hong kong - Mírová smlouva zlegalizovala obchod s opiem, a navíc křesťané získali právo šířit svou víru a právo vlastnit půdu.....ale co se hledá netuším
Text příspěvku byl upraven 26.03.17 v 22:55
to jsou mi věci...
Náš hrdina je obchodník. Velmi bohatý obchodník. Nemá žádnou oficiální moc. Ale jeho bohatství, jeho dokonalá znalost místního prostředí a jeho rozsáhlé kontakty mezi místními ho činí prakticky nepostradatelným pro oficiální představitele britské koruny v této části světa ; žádné významné rozhodnutí se bez něj neobejde, i když řečení představitelé by nikdy nepřiznali, že by jejich rozhodování mohlo záviset na jeho mínění nebo dokonce souhlasu.
Text příspěvku byl upraven 27.03.17 v 00:35
Milí přátelé, po delší době jsem na vás nakoukla, jestli ještě hádáte a já bych hledala v Tchaj-panovi od James Clavella ...
Text příspěvku byl upraven 27.03.17 v 01:21
to je zajímavej nápad. a nechtěla bys tu postavu pojmenovat, ať už je od toho pokoj? už to trvá ostudně dlouho.... ;)
hele, mě už to nebaví. hankapimi uhádla autora i román, a napsala "Tchaj-pan", což je zároveň označení hlavní postavy. Nebudu další dva dny čekat, až sem někdo napíše "Dirk Struan". hankapimi má babu a je to.
Já se omlouvám, asi jsem to "zvojtila", zůstala jsem v době, kdy se hádal autor a název knihy...
Autora tedy hledá básník, jehož verše znali vysocí hodnostáři, studenti i chudina.
Nebyl českého ani slovenského původu, jeho verše jedni přijímali s bouřlivým nadšením a druhé popouzely k nepříčetnosti...
Co třeba Byron hledající http://www.databazeknih.cz/autori/andre-maurois-878?
I když kdyby někdo věděl, o něčem co bylo napsáno o Baudelairovi, tak to mi tam sedí víc.-)
Denib uhodla, je to Francois Villon a Jarmila Loukotková - a má babu !
Text příspěvku byl upraven 27.03.17 v 23:31
Autora hledá ošklivá postava, kterou rodiče používají jako výhrůžku pro zlobivé děti. Splnění výhrůžky si ale ve skutečnosti nepřejí. Konkrétně jedna matka se toho tak bála, až to špatně dopadlo.
Postava dobrodružky, jejíž hlavní charakteristikou je barva vlasů a krása, na nás shlíží z jakoby Muchovské obálky. Tato postava hledá svého autora.
Jako dobrodružka, kterou nahání kdekdo musí mít vícero identit a jmen. Nám však postačí jedno, to pod kterým vystupuje na začátku a dá se dohledat na netu.-)
Text příspěvku byl upraven 28.03.17 v 14:18
Napadá mne Sira Quiroga, ale obálka knihy Čas mezi šitím (autorka María Dueñas) není moc muchovská. A nesedí ani indicie s barvou vlasů... Takže vlastně asi nic :-D.
To tatjana1737: Nevím, jaké má Sira Quiroga vlasy, ale naše hrdinka je má rusé a jsme spíše v oblasti plné magie, jíž naše hrdinka sice nevládne v míře velké, má spíše jistá tušení.-)
Vložit příspěvek