Postava hledá autora - pomozte jí!
...žena v podsvětí?.....dokonce nejvyšší?...a ta hledá kdo to všechno spískal
Text příspěvku byl upraven 07.04.17 v 18:58
V přečtených jsem asi objevila:
Maura Ryanová
Královna zločinu
od: Martina Cole
...řekl bych, že uhodnutá "královna" Maura si zaslouží, aby soukroma pokračovala....
Text příspěvku byl upraven 08.04.17 v 11:53
Při zvuku jeho jména všem naskočí husí kůže - nejinak tomu ale bylo u jeho slavného předchůdce/jmenovce, od něhož ho dělí dobrých dvaadvacet století.
Fiktivní postava, na kterou se ptáme, měla vlastně docela hodně společného se skutečnou historickou postavou, i když dopady jejich činů byly přeci jen nesouměřitelné.
Jistěže; podob a paralel s kartáginským stratégem by se v jeho mšlení a konání našlo asi hodně.
Muž, spící na pláži, se probudil, a zjistil, že se mezitím setmělo, že nemá kalhoty a že nedaleko něj si skautky udělaly ohníček. Za nějaký čas se objevil jeho přítel a přinesl mu kalhoty.
Autora hledají oba.
Bude to asi Pelham Grenville Wodehouse a jeho Zmizet po francouzsku, ale i když jsem četla vlastně velice nedávno, hned jak tu teď poprvé vyšla (a taky jsem ji zadávala k hádání), nepamatuji si žádná jména - nezaujala. Takže pomáhám někomu dalšímu, kdo má knihu po ruce a může nalistovat.
Wodehouse to není. Je to sice legrace, ale mnohem drsnější než Jeevsovy vykutálenosti. Ten kamarád, co dotyčnému přinesl zmizelé kalhoty, mu je předtím, když spal, stáhnul a vyměnil je v putyce za chlast. A pak je v té putyce zase ukrad zpátky...
Aha, ale přesně tahle scéna s kalhotami v mnou uvedené knize je. Veselá taky tak extra není, jako celá kniha. A Jeeves v ní není vůbec...
No, každopádně to není Wodehouse. Tihle dva patří do partičky kamarádů, z nichž jeden zdědil po dědečkovi dva domy.
Tak pak je v té divoké skupině "kulatého stolu" ještě Pablo, Jesus Maria....
ale ne, autor, kniha, všechno už je uhádnutý, jenom jedna z těch dvou postav pořád uniká.
Tak jsem vypátrala ještě další kumpány: Pirát a Velký Joe, tak snad už to jeden z nich být musí...
No, je to samozřejmě Joe Portugál, nikdo jiný to být nemohl. Pirát by s Pilónem nikam chlastat nešel, to není jeho styl, a Pablo ani Danny nejsou takoví troubové, aby jim nedošlo, že ty gatě ukrad Pilón. Joe je totálně vypitej, jen na něj si mohl Pilón zkusit takovej podraz.
Jeho hřištěm je Old Bailey, podobně jako jeho duchovního otce - takže mají co vyprávět.
Autor, který obdržel šlechtický titul především za své profesní působení, zemřel před osmi lety.
Text příspěvku byl upraven 09.04.17 v 18:24
Malilinkatá pomoc: křestní jméno hledané postavy je stejné jako u nejslavnějšího anglického admirála, v modernějším pojetí.
Vložit příspěvek