Postava hledá autora - pomozte jí!
Ano, je to ona a celá série s ní, včetně takových "pěkných" kousků jako Glasdjävulen ;-)
Text příspěvku byl upraven 05.04.17 v 15:37
To bude asi Skleněný ďábel. Ale já rozhodně švédsky neumím. Okamžíček, musím něco vymyslet.
Autora hledá astronaut, kterému náhoda přihrála objev tisíciletí, jenže okolnosti jsou proti němu, a tak se vůbec neodváží o tom někomu povědět. Jednak by mu nikdo nevěřil a jednak by ještě mohl mít průšvih.
Není to náhodou Pratchett, Barva kouzel a pohlaví A'Tuin? Akorát nevím, jestli myslíš Mrakoplaše a Dvoukvítka. Mám takovou jen velmi matnou vzpomínku, že se tam asi letmo vyprávělo i o někom před nimi. Mám začít hledat nebo jsem mimo?
A nemohl by to být Lemův pilot Pirx? Ten se v jedné povídce setkal s mimozrmskou civilizací, ne?
(Páni, strana 300, neměl by někdo bouchnout šampaňské?)
Autora hledá muž, který by pro své krajany mohl být velmi užitečný, kdyby ovšem zrovna netrucoval. K činnosti ho vyburcuje až smrt jeho kamaráda.
Autora hledá muž, který se na venkovském nádraží loučí se dvěma návštěvníky a mává jim velkým modrým kapesníkem. Vytrousí při tom do písku perlu, kterou nikdo nikdy nenašel.
Lidi, vždyť víte, že já neumím dávat těžké hádanky :-)
Autor je muž, rodič je otec, děti jsou dcery s touhou založit vlastní rodinu.
Putující zahořklý romantik, do něhož se autor takřka promítl a s výsledným dílem prorazil do literárního světa, kde se nakonec stal nesmrtelným. Takže nesmrtelnými se stali vlastně oba: postava i autor.
Nikoli, moje postava sice také do značné míry trpí, ale právě proto putuje - nikde není zcela spokojen, všude je mu něco proti mysli...
ale nesáhne si na život!
Text příspěvku byl upraven 05.04.17 v 21:50
Autor umí hezky rozprávět, dokonce ve verších, ale pohádka to není. A hloupějších nehledá, spíš nechce kolem sebe nakonec už vůbec nikoho, což se mu po dlouhých toulkách jižní Evropou podaří...
Na to, že se ptám na postavu z prakticky nejznámějšího díla jednoho z nejznámějších světových autorů, se zrovna nikdo k odpovědi nehrne. Napovídat nejde víc, protože vše je řečeno hned prvními slovy zadání - Putující zahořklý romantik - a to se týká jak postavy, tak v plné míře i autora!
Kdopak asi tak může být největší romantický autor, který se hodně nacestoval, dokonce ani nespočinul po smrti v rodné zemi...
Text příspěvku byl upraven 06.04.17 v 11:34
Vložit příspěvek