Postava hledá autora - pomozte jí!
Spoločným prvom oboch indícií je farba/farby.
Postava mala prezívku podľa miesta, z ktorého pochádza.
Text příspěvku byl upraven 30.04.17 v 09:35
A na knihu a autora jsem jaksi pozapomněla - takže např. Tizian .- autor Ian G.Kennedy.
Tizian je správne, ale pozerám, že som dala zavádzajúcu nápovedu (to sa ospravedlňujem), celý život žil v inom meste a podľa neho dostal prezývku a tak sa volá aj kniha - tým pádom ide o iného autora.
Tak to bude Benátčan od Weisse. Ale pokud mám pravdu, ať zadává biki. Bez ní bych to neuhádla.
Omlouvám se za dlouhou prodlevu, jsem v práci, která mě neustále odvádí od PC.
Díky za slovo. Hlavně, že jsem Benátčana kdysi četla, ale vůbec mi to nedocvaklo.
Tak nové zadání, a protože je pozdě, tak něco lehkého: autora hledá novinář, který byl díky záhadným intrikám odsouzen k pobytu ve zcela výjimečném vězení, z něhož není úniku, aspoň ne běžným způsobem.
Haprují mi tam jen "záhadné intriky", jinak by to perfektně sedělo na Gideona Spiletta uvězněného v zajateckém městě Richmond, odkud prchl balonem.
Ne, ne. Ty intriky spočívají v tom, že dotyčný byl odsouzen zcela nevinně, prostě to na něj někdo ušil. A to vězení je opravdu zcela unikátní, v minulosti jej nehledej.
Terstegen
Areston
od: Josef Pecinovský
(dohledáno - lehké to tedy nebylo ;)
Ano, to je správně.
Ale jak je to subjektivní, zda je nějaká otázka lehká či nikoli. Říkala jsem si, že nějaký fanoušek sci-fi by se mohl zapojit. No nic, jsi opět na řadě.
Tohle nebude (patrně) lehké ;-)
Hledáme historicky významného muže, který se stal náčelníkem indiánského národa, do něhož byl jako bílý chlapec adoptován. Jako právník a později senátor hrál významnou roli v boji těchto indiánů za jejich práva na území, ale také v bojích občanské války s indiány v řadách vojska.
Jeho fiktivní vzpomínky zpracoval do románu současný americký spisovatel známý již dříve jiným slavným dílem z doby občanské války, úspěšně zfilmovaným. Autor ve svém románu přidělil hrdinovi jiné jméno, než měla skutečná postava, takže ke správné odpovědi stačí literární jméno (vedle autora).
Ne, připomínám tedy znovu indicie, kterým Malý velký muž nevyhovuje:
žijící autor,
skutečná postava, ale jiné literární jméno,
zfilmované je jiné autorovo dílo
...a nebude to lehké ;-)
..odpočinul jsem si od hádanek ....tak zase mohu něco připsat
Možná se to všechno točí kolem Fraziera Charlese a jeho knihy Bílý náčelník ... příběh Willa Coopera ..... nevím, nemám zdání ....počkám s nataženou dlaní ....
Ano, je to on, a pro zájemce: vzorem pro románového Willa Coopera je William Holland Thomas, mj. jediný bílý náčelník Čerokézů
https://en.wikipedia.org/wiki/William_Holland_Thomas
encyklopedie zadává
hledaná postava je jedna z nejvýraznějších postav slavného cyklu od slavného spisovatele.
Celá jeho rodina je sympatická a charismatická, od jeho děda a babičky, přes otce,až k sestře-dvojčeti.....má schopnost nejen předvídat, ale svými myšlenkami přetvářet budoucnost.....
vládně 3500 let....
Mirek - není to Paul Atreides
Text příspěvku byl upraven 01.05.17 v 20:27
Protože asi nemyslíš nefalšovanou kočku (kterou - neprávem - asi mnozí jako loajální zrovna nevidí), tak jsem vedle ;-)
To je milé :) Ale na maturitní gratulace je ještě brzy, mám za sebou jen matiku, a to ještě ne všechnu... Docela ráda bych teď zdrhla na Zeměplochu a vrátila se až na prázdniny.
Tak si po té písemce dáme něco lehčího:
Vždycky vymyslí způsob, jak ostatním znepříjemňovat život - protože kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde. Jenže starého psa novým kouskům nenaučíš... Ale na každou svini se voda vaří a kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá - a tak jednou dojde třeba i na hledanou postavu.
Vložit příspěvek