Postava hledá autora - pomozte jí!
Naprosto správně - i s bonusem (ten byl vlastně uhádnut navíc).
Takže předávám slovo, ať se najde autor k dalšímu zbloudilému hlavnímu hrdinovi.
Hledaná postava se v civilizovaném, vysoce rozvinutém světe cítí být opravdu ztracena. Ale jednou si vyjede na kole na malou projížďku lesem, při pádu se praští do hlavy a v tom se jí "rozsvítí" - zjistí, kam patří.
Hlavní hrdina má vousy a cop. Má tři ženy a občas s nimi hraje večer domino.
Text příspěvku byl upraven 16.02.14 v 11:59
Omlouvám se, myslela jsem, že už jsem zadala. A ono se to neodeslalo.
Moje hrdinka miluje Milušku Voborníkovou a sisinky. Bydlí v Ničíně a jejím hrdinou je statečný muž, který vytrval.
Jasně, Helenka Součková Freisteinová (naštěstí pro ni ne Brďochová) z knihy Hrdý Budžes od Ireny Douskové. Předávám slovo.
Hledaný hrdina měl šlechtický titul, chtěl vstoupit do duchovních služeb, ale tak propadl kouzlu jedné mladé kokety, až chtěl umřít pro její krásu. Nechal se od ní vodit za nos, dlouho a opakovaně. Nakonec však umřela ona - v jeho náručí.
Hledá se tedy Nezval nebo její rytíř? To si asi nevzpomenu, jak se jmenuje.
Text příspěvku byl upraven 17.02.14 v 18:37
Hledá se zejména literární POSTAVA, a pak se uvede, kterému autorovi se ztratila.
Omlouvám se, jak se mi v hlavě roztáčela kolečka při hádání, tak se tam samozřejmě nějaké zabrzdilo.
Hledá se tedy i rytíř Des Grieux?
No jistě, on a jenom on se hledá. Jeho autora (abbé Prévosta), i toho, kde jeho příběh vyjádřil v rýmech (V. Nezval), si už našla.
A teď, prosím, nabídni někoho ztraceného.
Tento ztracenec se narodil matce, která chtěla mít dítě zásadně bez manžela neb muži opovrhuje. Ve svém životě se touží stát (a stává se) spisovatelem, a to z různých důvodů, například proto, že jeho láska se hodlá vdát výhradně za spisovatele.
Nebudu teď ale případně reagovat, takže pokud jsem uhádla, klidně se zadání ujměte kdokoliv.
Výborně!
Uhádla jsi mou oblíbenou postavu, tak vyhlas pátrání po někom dalším.
Tento hrdina byl inspirován skutečnou osobností, v dětství zpíval, potom hrál a nakonec se v rodném městečku oženil.
To rodné městečko byla Dobruška, mezi jeho přátele patřil třeba Václav Thám a zpíval v klášteře.
Vložit příspěvek