Postava hledá autora - pomozte jí!
To se Ti ani moc nedivim. Vzpomínám si z filmu na tu scenu, kde vypráví lovec žraloků Quint . Ke konci války se vracela lod Indianopolis od Ostrovu Tinian, kam vezla atomovou bombu, která byla posléze svržena na Hirošimu. Cestou i napadla japonská ponorka. Z 900 námořníků bylo zachráněno 317. Ostatní zemřeli na dehydrataci a při útocích žraloků...
Text příspěvku byl upraven 17.12.13 v 20:37
K dotazu Koka, kdo je tvůrcem Lincolna Rhyma - Jeffery Deaver. LR je ochrnutý kriminalista, hýbe snad pouze hlavou a jedním prstem. Minimálně jeden díl z jeho krimithrillerů byl zfilmován (Sběratel kostí, 1999) - Denzel Washington jako LR a Angelina Jolie jako jeho pravá ruka.
Omlouvám se za zpoždění (jsem horší než ČD :-)
Marie, to je přesně on- predátor z Čelistí.
Naše postava žije v rámci možností poklidným životem se svou matkou nebožkou a otčímem, jenž se jí pokouší opit obtěžovat, ale doposud se mu vždy ubrrránila.
Jednoho dne do jejího života vstoupí dva muži. Poddrrruh, jenž jí bezmezně miluje a kterého stále odmítá, a nečekaně přicházející šikovatel, který k ní zahoří láskou na první pohled a chce si jí sebou odvést do Českých Budějovic.. Má to ale maličký háček. Naše postava není ...., je to... :)
Text příspěvku byl upraven 03.01.14 v 17:03
Řekni RRRumburk, srrrabe :D
Áno, jsem to já :)
Text příspěvku byl upraven 03.01.14 v 17:14
Díky, jsem se pobavil :-)
Hledaná postavička často říkávala, že existuje jen jediná Cesta; že je jako veliká řeka; prameny má na každém prahu a každá cestička se do ní vlévá. ,,Je to nebezpečný podnik" .....,,vykročit ze dveří," říkával. ,,Stoupneš do Cesty, a když nestojíš pevně, nevíš, kam tě může strhnout".
Text příspěvku byl upraven 04.01.14 v 16:30
Príbeh je pohľadom do zrkadla.
Ten muž už videl veľa zím a jeho meno už poznal kadekto, ale on sám nadobudol pocit, že tomuto svetu prestal rozumieť, preto sa vybral na cestu, opäť spoznávať krajinu a ľudí.
Spoločníkom mu bol len najlepší priateľ človeka.
Text příspěvku byl upraven 11.02.14 v 07:30
Dívka hlavního hrdiny. Je neskutečně krásná, muži se kvůli ní tráví kyselinou solnou. dívka nenávidí své tělo a napíše o tom knihu. Díky tomu se seznamuje s hlavním hrdinou - knihovníkem z knihovny, do které nosí lidé knihy, které napsali a ty knihy pak už nikdo nečte. Knihovna je v San Franciscu. Všechno vypadá ideálně, ale dívka otěhotní a spolu s knihovníkem vyráží na cestu do Mexika, aby tento jejich "problém" vyřešili.
Jednoslovný název knihy pojmenovává způsob, jakým se tohoto "problému" chtějí zbavit. Autor mimo jiné měl zřejmě rád melouny a rozhodně miloval chytání ryb a Japonky.
Richard Brautigan, Potrat.
Už jsem to dlouho nečetla, kdysi byl RB mým favoritem. Ale teď nebýt té nápovědy s knihovnou nečtených knih, tak nevím, nevím, jestli bych si vzpomněla :-)
Můj návrat domů byl nástraha za nástrahou.
Tento "trek" byl převážně po moři, se zastávkami na různých ostrovech, kde v nabídce atrakci byly neskutečně krásně a lákavě zpívající děvy, či jinde zase v menu plody skýtající zapomnění, dále možnost shlédnout zajímavé mořské živočichy (převážně obřích rozměrů) a pár adrenalinových zážitků jako mořská bouře či závěrečný souboj o ženu. V mezidobí se jako bonus nabízí několik let společného života s Miss Ógygia.
Vložit příspěvek