Postava hledá autora - pomozte jí!
A kdo koho hledá tentokrát? No to mi povězte:
Hledaná postava má takové dlouhé drrrrrnčící jméno a jako rozervanec je již dlouhá léta ve světové literatuře prototypem souboje dobra se zlem, msty a nenávisti s lidskostí, morálky se zvráceností. Kdo to je?
Mohl by to být Rodion Romanovič Raskolnikov, ale nevím, zda je správně drnčící :-)
Dudu, ano, to R. R. R. je - v mých uších - sprrrrávně drrrnčící. Pokračuj, prosím.
Raskolnikov našel tedy F. M. Dostojevskijho.
Hledaný frčí do hor, kde se nachází ozdravovna, ve které se léčí jeho kolega. Ještě neví, že se tam seznámí s těžce nemocnou dívkou, a tím začne jeho a její život nabírat na obrátkách, protože času zrovna moc mít nebudou.
Moje hrdinka má spořádaný život již mnoho let po boku svého manžela. Avšak jednou po příchodu ke snídani už manžel není a tato spořádaná žena se rozhodne vzepřít a prožít s ním ještě poslední chvilky.
Přesně tak, Hvězdice. Pokud jsi nečetla, knihu vřele doporučuji :)
Nečetla, ale už jsem ji zaregistrovala, proto mi to hned seplo :-) Ale popojedeme - tento hrdina měl tu smůlu, že jakmile se probudil, zjistil, že není tím, čím večer byl. A jeho rodina to prostě neunesla.
Hrdina je uťápnutý obchodník, který provozuje v San Franciscu vetešnictví. Život na ruby mu obrátí smrt manželky a černoch v mátově zeleném obleku. Snaží se vyrovnat se svým novým nedobrovolným posláním (někdo to přece dělat musí :) a starostí o malou dcerku. Bývá lehce nervózní ze slova koťátko :-)
Text příspěvku byl upraven 27.02.14 v 00:26
Svého autora teď hledá genetik, který má problémy se společenskými rituály, ale přesto by rád vplul do přístavu manželského. Rozhodne se tedy použít vědeckou metodu - šestnáctistránkový dotazník.
Tato hledaná literární postava je docela úděsná - odmítá vyrůst a celé své okolí terorizuje svým hlasem a zvukem jednoho hřmotného hudebního nástroje.
Autor i název díla sedí, ale ještě chybí jméno té postavy. Prosím, doplň svou odpověď.
Tak už jenom pro úplnost dopovím, že se jmenoval Oskar Matzerath, hlavní postava knihy Plechový bubínek. Můžeš nás potrápit ...
Vložit příspěvek