Postava hledá autora - pomozte jí!
Dobře. Můj hrdina začíná v pohádkové knížce Dvanáctero pohádek z celého světa. A potom cestuje dál a dál, na úplně nejrůůůznější místa. Kdopak to je? A kdo o něm napsal?
Afrika... to mi připomíná... Svého autora hledá postava, které byla vnucena role otce nevlastního dítěte záhy poté, co ztratil vlastního potomka. Je pravda, že mu péče o toto "kukaččí mládě" nezabrala mnoho času, spíš nevhodně rozptylovalo jeho... ehm... partnerku, nicméně korunováno bylo tím, že ho dotyčný potomek nakonec ještě přepral a zabil.
Nevím proč mne napadl Lví král, ale neviděla jsem ho ani nečetla :-).
Netrefila ses, ale co se týče postav, jdeš správným směrem, když nelpíš na lidech. Tedy alespoň s jednou výjimkou...
To by mohl být Tublat neboli Zlomený nos. Kukaččím mládětem je pak samozřejmě Tarzan z rodu opů a autorem je Edgar Rice Burroughs.
To se divím, já se kouknul přímo do knihy a tam se ten Tarzanův "otčím" jmenuje Tublat. Pak je tam ještě Kerchak, ale to byl vrchní náčelník, nikoliv partner Kaly.
TAk dobrá, uznávám...
Sice jsem měla na mysli Kerchaka jako vůdce tlupy, ale woodward má pravdu, protože Tarzanovým "otčímem" a druhem jeho "matky" Kaly byl opravdu Tublat.
Předávám slovo...
Autora hledají postavy X a Y z následujícího úryvku:
V odpověď na to nazval pan X tu Y babou princmetálovou, semetrikou jednou šerednou, treperendou, která je živa o kafi a drbech, rachomejtlí, která si má vzít knížky a modlit se, místo co by rozsévala nevůli v rodinách; a velel jí, aby se dala na rychlý ústup, než ji tadyhle něčím majzne.
Y učinila, jak jí velel, a uháněla po nuselských schodech s takovou rychlostí, že nezaslechla řvavé volání pana X, který, vypočítav zásobu svých úsloví a přezdívek, přirovnal nakonec Y k svini rohaté a sedmihradské, k šancajchu, po sedmi mezích vyválenému.
Načež se obrátil na podpatku a vřítil se do své domácnosti jako opilý důstojník kavalerie na koni do krámu s porculánovým nádobím.
Lidi, bude tady někdo hádat? Fakt to není těžký.
Napovím vám, že pan X je táta od rodiny, kterému drbna Y přišla žalovat, že jeho dcera má známost.
I kdyby nešlo o dceru, Habásko starší nebyl takovej vztekloun.
Ale vdovu jsi uhádla. Toho tatíka určitě uhádneš taky.
Můj oblíbený Karel Poláček.
Takovou služebnou by chtěl každý, umí všechno a když ji požádáte, najde za vás i mrtvolu.
Text příspěvku byl upraven 30.11.17 v 21:02
Už dlouho mám chuť zadat následující hádanku a okno příležitosti je otevřeno, protože si nikdo štafetu v řádném čase nepřevzal...
Vložit příspěvek