Postava hledá autora - pomozte jí!
ani nevím, že tu někdy něco takovýho bylo.
No dobrá. Ty nemáš čas a soukroma se naštvala, že jsme neuhádli, tak já vám tady podhodím něco lehoučkýho, ať se kola zase roztočí:
autorku hledá fiktivní autorka, dosti známá, trochu praštěná. Potrpí si na jablka a v příbězích vystupuje jako postava vedlejší.
Byla to Kočka, která chodí sama https://www.databazeknih.cz/povidky/o-kocce-ktera-chodila-sama-o-macke-ktora-chodila-vzdy-sama-29792 (The Cat that Walked by Himself - takže přeci jen spíš kocour!), součást souboru Bajky a nebajky/Povídky jen tak (Just So Stories for Little Children) z roku 1902. https://en.wikipedia.org/wiki/Just_So_Stories
K současné hádance: jediná praštěná fiktivní autorka mi vytane na mysli (hlavně ale díky televiznímu ztvárnění, z knih si ji skoro nepamatuji) Ariadne Oliverová Madam Christie,... ale že by měla ráda jablka (převlečený kůň to nebyl, že? ;-).
Je to Ariadne Oliverová. O těch jablkách se mluví v několika knihách. Ona sama se o tom zmiňuje. Kromě toho slouží jako rekvizita svědčící o její potrhlosti, v autě si jich vždycky vozí plnej sáček a každou nevhodnou chvíli se jí někde vysypou. Máš babu.
Text příspěvku byl upraven 11.12.17 v 11:35
Pak bude hračkou následující hádanka: jak se jmenuje hlavní postava, kterou stvořila fiktivní autorka a která jí pije neskutečně krev - je to totiž studený seveřan a navíc vegetarián?
že by to byl Sven Hjerson z fiktivního pera zmíněné paní Oliverové, potažmo skutečné paní agáty?
Text příspěvku byl upraven 11.12.17 v 12:16
Ano, Fin Sven Hjerson Adriany Oliverové Agathy Christie (jak se nám to pěkně rozvrstvilo). Na https://en.wikipedia.org/wiki/Ariadne_Oliver píší, že problémy fiktivní dvojice autor-postava odrážejí skutečné problémy, které Agatha měla se svým Poirotem...
Autora hledá muž, o kterém autor konstatuje, že ještě v nedávné minulosti byl
"profesorem češtiny a již v té době jevil neobyčejný sklon k tomu, aby všude, kde jen to bylo možno, mohl vyjádřit svou loajálnost. … Ve společnosti byl neoblíben, poněvadž o něm bylo jisto, že je též denunciantem mezi svými kolegy. V městě, kde vyučoval, byl jedním z členů trojlístku největších pitomců a mezků, který se skládal z něho, okresního hejtmana a ředitele gymnázia."
známý kontroverzní profesor hrdinou knihy jiného autora... se hledají vzájemně
Text příspěvku byl upraven 11.12.17 v 15:49
ne, není toto je reálný profesor vystupuje i jako literární postava pod svým jménem (bez svého vědomí)
po tom rasistovi se jmenovala i jedna země....ale už se nejmenuje a ten profesor . tedy postava, která jej v podstatě paroduje, je i autorem ve zdejší databázi a je podstatně slavnější než autor knihy, kterou mám na mysli.
biki - je to tvoje, woodwarde, ano, známý rasista, násilný kolonizátor ničitel domorodých zaměstnanců.
Text příspěvku byl upraven 13.12.17 v 06:15
No jo, a taky podnikatel a politik, zakladatel nejstarší jihoafrické univerzity, která DODNES nese jeho jméno. ke konci života určitě kontroverzní figura, ale přesto vcelku významná osobnost. to se lidem stává, že k stáru přestávají vnímat měnící se realitu a držej se toho co mají zažitý. je to smutný, ale není důvod, aby jim pak někdo nalípnul cedulku "rasista" a vymazal tak všechno pozitivní, co ten dotyčnej udělal.
nechci tahat politiku i do tohoto vlákna, ale byl to vydřiduch, který dral zejména z domorodců kůži při práci v diamantových dolech, kde pracovali i děti a t bez nejmenší ochrany bezpečnosti práce, o podpoře válek nemluvě. Ačkoliv Horáček je pro mne směšná figura, musím mu dát v jednom za pravdu, jestli miliardář, a já dodávám, který kdoví na čích životech své majetky získal, dá na dobročinnost aby se převedl a možná ukonejšíl svědomí, nějaký ten milonek,je to směšné a jestli postaví univerzitu, kam černí nesměli, je to odsouzeníhodné-.
Podivné mi taky přijde, že jiné, ke konci života možná i kontroverzní osobnosti odsuzuješ šmahem bez ohledu na datum jejich narození.
nyní bychom měli uvolnit prostor biki.
nech toho. ti černí tu univerzitu dodnes nepřejmenovali. ten člověk žil ve svý době a věřil tomu, čemu ho tehdy naučili věřit. posuzovat ho dnešníma očima je stejná pitomost jako posuzovat náboženství očima komoušů, jejichž jediným bohem je závist.
woodwarde, ty bílej, vlez mi na záda a nech probíhat hádání, náboženství je opium lidstva, a odchází do dějin, hurááááá
Utahové jsou slepé vrány a Dunivý hrom je velký lhář. Tím končím, Biki má babu, howgh!
Vložit příspěvek