Postava hledá autora - pomozte jí!
Chybějící byl autorem světoznámého gotického románu a svoje biblické křestní jméno si zkrátil do civilnějšího tvaru vhodnějšího pro profesní život.
A mrkněte taktéž vedle na https://www.databazeknih.cz/diskuze/volna-diskuze-5/nova-hra-zemepisne-a-mistopisne-udaje-v-literature-3012/str-183#new ...
Text příspěvku byl upraven 18.12.17 v 11:53
Výborně, v klubu Sokrates z roku 1892 v této knize byli vedle jeho zakladatele Oscara Wildea ještě tři další spisovatelé, z čehož dva jsou dodnes super-populární: Doyle a Stoker.
Takže ve výsledku tu máme lokální výkon: tři dámy nám postupně odhalily 5 autorů/postav. A další hádankou bude, jak se o právo dále zadávat podělíte ;-)
Protože dámy se takhle asi nedohodnou do vánoc, tak dám sama tak jednoduchoučkou otázečku, že "vítěz" může hned pokračovat:
Postava vyznačující se barevnou proprietou, která dokonce vešla do dějin vinařství...
Hm, já vím, že ze všeho nejradši dáváš hádanky sama, ale v tomto případě byla tvoje úloha jasná: rozseknout to a říct, kdo má babu. JInak si zdejší dámy budou dávat přednost až do příštích vánoc.
Důvod, proč jsem to udělala takto, je nasnadě, nelze předat seriozně nikomu: první neodpověděla na otázku, druhá ne úplně doplnila, třetí teprve dokončila.
Takže pro všechny ještě jednou dokola:
Postava vyznačující se barevnou proprietou, která nejen těší malé (a zřejmě i velké), ale dokonce vešla do dějin vinařství...a vídáme ji právě teď často v reklamách, nejen v knížkách.
Napadl mne růžový panter (růžová - barva, víno, panter - v reklamě), ale chybí mi proprieta a autor :-).
Je to mnohem jednodušší: Ta postava je notoricky známá i ještě nečtenářům (její příběh jsem přiblížila pro jistotu ve vedlejším vlákně 3 indiciemi). Podle té neodmyslitelné propriety nepřehlédnutelné barvy získala přezdívku... A dokonce si můžete vybrat i z více autorů - každý ten smyšlený příběh pojal po svém.
A spojení s vínem (a reklamou) půjde nejlépe němčinářům.
Text příspěvku byl upraven 20.12.17 v 15:07
Takže nakonec hledá Červená karkulka někoho ze svých autorů/autorek? Je to opravdu triviální, ale bez sousední hádanky mě to stejně nenapadlo!
nu ano, ale ať zase neskončíme ve slepé uličce - přihoď aspoň jednoho autora, ať se tohle vlákno zase řádně protřepe
(Rotkäppchen se protřepávat raději nebude - ještě jsem neochutnala, ale je v pořadí ;-)
Text příspěvku byl upraven 20.12.17 v 17:36
Dobře tedy. Nicméně než něco vymyslím, dávám oficiálně příležitost Pavlindě, Isserley a Litoše, aby kdyžtak něco zadaly, když budou mít nápad.
tak to zas ne - 1) dodej autora, a teprve pak 2) nepřehazuj zase zpět, kde jsme byli :-(
Tak jo. 1) Třeba bří Grimmové, ne? 2) Já opravdu myslel, že tahle hádanka byla tak jaksi "vložená". Proto chci dát úspěšným hadačkám prostor. :-)
To je ta potíž s vloženejma hádankama. A teď se ještě pořád ani neví, kdo má vlastně babu.
Nebyla nijak vložená, důvody viz výše. Hádanku rozhodující nakonec dal dohromady Hun, tak nechť ji uchopí, za odměnu, nebo za trest, ať se to trochu rozjede.
Hun-jen pro upřesnění-já jsem se včera v 15:04 jakéhokoliv práva vzdala:-).
Tak tak, jen ať se toho Hun chopí. Já jsem to tehdy napsala jako doplnění, aby to tu dlouho nebylo. Bylo jasné, že Pavlinda byla nejrychlejší. No a vidíte...
Dobrá, když už mám tedy posvěcení všech zainteresovaných, má moje dušička pokoj a můžu zadávat:
Svého autora hledá postava, která má celý rok co dělat a většinou je z ní vidět jen zadek.
Výstřel od boku: Karel Čapek hledá sám sebe jakožto zahradník?
Text příspěvku byl upraven 21.12.17 v 02:03
Vložit příspěvek