Postava hledá autora - pomozte jí!
Autora hledá takovýto člověk: Táta padl ve válce dřív, než se narodil. Mámu zabili zloději krátce potom, co se narodil. Jako nemluvněte se ho ujal muž, který se později stal jeho učitelem a kolegou.
Když říkám, že se ho ujal jeho budoucí učitel a kolega, znamená to jenom tolik, že pro něj našel místo, kde o něj bylo dobře postaráno. teprve ve dvanácti letech, když se mělo rozhodovat, co z kluka vlastně bude, se tenhle jeho skrytý ochránce přičinil, aby se stal jeho učněm.
to těžko, tam se Pip nestal vězňovým učedníkem, jen žil na jeho útraty...
Nadějné vyhlídky to nejsou. A není to ani "velká literatura". Autor je Anglosas, ale nikoliv Evropan. A obě ty postavy, chlapec i jeho mentor, vystupují v celé poměrně dlouhé románové sérii.
Samá voda. Jejich řemeslo je dost různorodé, asi nejlíp by se dali označit jako strážci pořádku (což není pojmenování, které najdete v knize).
Tipnu si, že Will hledá Johna Flanagana, ale když je tam zmínka o tom věku, tak to asi nebudou oni.
Je to on. Pokud jsem se splet ohledně věku, tak se omlouvám. Každopádně Will Dohoda našel Johna Flanagana a máš babu.
Mam dojem, že mu bylo 16, ale nejsem si jistá.
Hledaná postava se ve svých jedenácti letech, díky nedorozumění, ocitla na jednom ostrově a v jejím životě tak došlo ke změně k lepšímu.
Text příspěvku byl upraven 10.02.18 v 08:25
Nedorozumění mi tam nezapadá, ale přece jen: Nehledá sám sebe Gerald Durell?
Není to on. Původně jsem hádanku chtěla začít větou "Zůstaneme u těch sirotků."
Text příspěvku byl upraven 10.02.18 v 09:47
Když sirotek, tak ještě jeden pokus. Nehledá Abraham Portman Ransoma Riggse?
Hm, napadá mě, že strejda Dursley odvezl Harryho Pottera na nějakej ostrov v mylném domnění, že dokáže před čaroději utéct. Dá-li se to považovat za nedorozumění, pak hledá Harry paní Rowlingovou.
Ani jeden z nich. Charakteristická pro tuto postavu je barva jejich vlasů. A bujná fantazie.
Napadá mě Pipi Dlouhá punčocha, nehledá Astrid Lindgrenovou?
Ale ta je asi mladší.
Text příspěvku byl upraven 10.02.18 v 10:32
Soukroma: je to ona, ale pro úplnost bych prosila příjmení a ne název knihy :)
Anna Shirleyová... tak šup šup soukromo... mám inspiraci a jestli tu něco brzy nuhodnu, tak to zas zapomenu :-)
nene, je to určitě soukromy, ode mne to byl jen netrpělivý kosmetický doplněk ;-)
Tak TOHLE bude snadné: tahle trojice (hádáte tedy 3 křestní jména) nejsou ani mudrci (neřku-li králové) přinášející dary do Betléma, ani ledoví muži, ani chlapíci od Remarqua, ale se všemi trojicemi mají společné různé dílčí charakteristiky - ale najdeme je v ryze české pohádce - čí?
Vložit příspěvek