Postava hledá autora - pomozte jí!
titul románu je schován přímo v zadání, takže Evžen Oněgin to nebude - ale je to na dobré cestě, Oněgin byl jedním z těch zbytečných, ale byl o něco starší než ten hledaný
to už je lepší, ale hledáme toho konkrétního...a autor si zaslouží celé trojčlenné jméno, vídáme ho tu málo
To je práce, hrdina doby Grigorij Alexandrovič Pečorin plným jménem.
Tak tedy konečně předávám.
Ostatně si můžeme i tu azbuku připomenout (není špatné znát aspoň jednu jinou abecedu mimo domáckou latinku):
Геро́й на́шего вре́мени = Григорий Александрович Печорин, прапорщик (Михаил Юрьевич Лермонтов)
Text příspěvku byl upraven 11.02.18 v 19:40
VIKa - nebude to zase Shakespeare? Ale nechám to být dalším - i Vy jste mi napověděla.
intelektuálka: Ono je to tady od začátku hádání tak, že v tomhle vlákně se hádá postava a autor (přesně podle názvu vlákna, tedy bez knihy) a v sousedním zeměpisném vlákně zase kniha a místo (bez autora).
Já to nevymyslela a u méně známých věcí jsem všemi deseti pro doplnění i dalších informací pro úplnost (dokonce to většinou dělám) - aspoň dvojice kniha a autor, ale tady mi to přišlo vážně nadbytečné - zápletku hry a hlavně starší Kateřinu zná snad každý.
Ale pokud se pro příště dohodneme jinak, klidně.
Pokud budou stejná pravidla pro všechny, souhlasím. Já bych to chtěla kompletně - ne pro sebe, ale pro čtenáře. A dohodnu se určitě. I Vy tu dáváte informce, které nemusíte.
intelektuálka: poslední poznámka, píšete "ne pro sebe, ale pro čtenáře" - tak to já spíš pro sebe - pokud hádanku sleduji a výsledku nerozumím (tj. jde stejně obtížně podle neznámé figury dohledat dílo jako rozklíčovat původní hádanku, mám problém, já), ale dle mých zkušeností prakticky nikdo zpětně hádanky ani odpovědi nečte, nezabývá se jimi (už jsme taky vzdali jakékoli vyhýbání se potenciálnímu opakování hádanek vedoucích k témuž výsledku - nikdo nemá sílu, zejména nováčci, aby si nějak zpětně kontrolovali, co bylo a nebylo, a uznávám, že by to bylo kontraproduktivní - nové hádanky na totéž mohou být občerstvující)
HÁDANKA
Dlužník, který byl vybrán Velkým detektivem, aby posloužil jako královský dvojník.
Ano, a máme ho tu dnes podruhé (ovšem s jiným žánrem) - dědu Václava Havla - Hugo Vavrečku alias Vavrise.
sestra, která byla považována jen za majetek a proto musela odejít, hledá svého autora
nebo autorku...
130x v přečtených, 160x chystám se číst
Text příspěvku byl upraven 12.02.18 v 21:46
setkaly se po letech, kdy už byla sestra příliš silná na to, aby se mohly obejmout
hominidé si rozumějí, a dokážou se mít rádi... je ale rozumné to zkoušet - a nedodržet?
skvěle, knížka je moc pěkná a vede k zamyšlení
. Je v pořádku k sobě připoutat někoho, kdo není člověk, když mu nemůžeme zaručit bezpečí a lásku do přirozené smrti?
je v pořádku nutit jiné, kteří žili v našich domácnostech jako my, aby se třeba svlékli a mazali zpět do pralesa?
je v pořádku vůbec jiné nutit aby žili tak, jak my si myslíme, že by měli?
Text příspěvku byl upraven 14.02.18 v 09:57
Vložit příspěvek