Postava hledá autora - pomozte jí!

DISKUZE » O autorech

Hun
Hun 23.02.2018 v 12:44

Skvělé, už se blížíš. Až najdeš knihu, najdeš jistě i postavu...

Marylaa
Marylaa 23.02.2018 v 14:00

Přečetla jsem popisy ke knihám o tom lesů ale stejně nevím. Takže náhodně vybírám z postav, o kterých tam je zmínka: Guiwenneth. ?

Hun
Hun 23.02.2018 v 16:19

Ne ne, tohle je hlavní postava. Dlouhá léta marně pátrá po bratrovi, který se ztratil, když byla ještě malá.

Hun
Hun 23.02.2018 v 16:53

Tallis Keetonová to opravdu je. Četl jsem vyjádření, že je to jedna z nejrealističtěji vytvořených ženských postav napsaných mužem.

Každopádně série Les mytág je nejpozoruhodnější hlavně svojí nesmírnou původností – naprosto se vymyká i základnímu žánrovému zařazení. Nicméně pokud ti téma nesedí, není proč se do čtení nutit, to ti neberu...

Podáváš!

kh123
kh123 23.02.2018 v 17:40

Že by to byl pes Michaila Bulgakova z novely Psí srdce? Ale úplně mi to nesedí...

soukroma
soukroma 23.02.2018 v 18:21

VlKa: Les Mytág - jsem ráda, že jsem napomohla, zkoušet postavu jsem mohla samozřejmě taky - domnívala jsem se, marně, že sem třeba nakoukne někdo, kdo to zná...

intelektuálka
intelektuálka 23.02.2018 v 19:12

Možná jsem úplně vedle - ale vybavil se mi Bílý tesák od Londona

intelektuálka
intelektuálka 23.02.2018 v 19:23

Aha, takže ta černá postava není člověk?

intelektuálka
intelektuálka 23.02.2018 v 19:33

Pak Černý kocour od Poa?

intelektuálka
intelektuálka 23.02.2018 v 19:42

Nevím, zda nebyl v příběhu se Sherlockem - Doyle?

soukroma
soukroma 23.02.2018 v 19:45

Boris :))) - a Herriot

soukroma
soukroma 23.02.2018 v 19:51

Mně taky utkvěl, jiná jména si z těch všech příběhů nepamatuji, pak ještě tu nerozlučnou dvojici koček - "zase ty?", ale to bylo smutné - Boris byl "jen" absolutně děsný.

intelektuálka
intelektuálka 23.02.2018 v 19:53

VIKa - děkuji za nápovědy, tohle jsem nečetla
Já se starám o zvířátka v reálu

Text příspěvku byl upraven 23.02.18 v 20:24

soukroma
soukroma 23.02.2018 v 19:56

Hledaná postava byla unesena v tak absurdní moment a situaci, že tomu nikdo chvíli ani nevěřil. Ale pak dali všichni zainteresovaní hlavy, zdroje a síly dohromady, a také samotná postava se ale snažila na své straně, takže vše nakonec zdárně dopadlo a únosce-magor si to odskákal.
Můžu dokonce prozradit i domácké jméno postavy, pokud to někomu pomůže k správné identifikaci: Gus.
Bonusovou informací je fakt, že tento námět byl jen s minimálními změnami (ovšem včetně nutné změny jména hledané postavy) skvěle použit v rámci dlouhé oblíbené série s nejoblíbenějším ošuntělým hrdinou, který vstoupil na televizní obrazovky už před půl stoletím.
Hledáme celé jméno postavy a autora (kdo využije bonusovou nápovědu, pak by měl dodat i titul díla - knihy a filmu).

Text příspěvku byl upraven 23.02.18 v 20:04

intelektuálka
intelektuálka 23.02.2018 v 20:54

Soukroma - mohu tu bonus věnovat dalším hadačům?

soukroma
soukroma 23.02.2018 v 22:17

intelektuálka: Já tomu dotazu nějak nerozumím, takže jak je v takových případech bezpečnější, odpovím ne.
Pokud ale chcete tipnout odpověď na otázku z hádanky, pak samozřejmě do toho.

Jinak se uvidí podle odezvy, třeba zítra, pokud nikdo nic, doplním nápovědu.

soukroma
soukroma 23.02.2018 v 22:41

Výborně, modelka Augusta (Gus, Gussie) Blairová, v den únosu provdaná za detektiva Berta Klinga z 87. revíru. Kniha od Ed McBainaskvělá, ale film nijak nezaostal (modelka si poradila s tím málem, co měla po ruce, a pěkně se průběžně povzbuzovala "Melisso, mysli, mysli!").

zaslouženě předávám

soukroma
soukroma 23.02.2018 v 23:19

Tak mně vyskočí pochopitelně kapitán Nemo, v podání Julese Vernea a v pokračování J. M. Trosky, ale to by bylo asi moc jednoduché...

soukroma
soukroma 24.02.2018 v 00:12

Dále se nabízí kapitán Flint R.L. Stevensona, což je např. přezdívka strýce Jima z Vlaštovek a Amazonek Arthura Ransoma (ale to zas není jméno malíře...),
pak by tu byl kapitán Hook, Fracasse a mnoho dalších - nemluvě o jiných mimo řeky a oceány

intelektuálka
intelektuálka 24.02.2018 v 07:55

A je tu i kapitán Korkorán..

woodward
woodward 24.02.2018 v 08:52

Je to samozřejmě kapitán Flint, protože strejda Amazonek se jmenuje Jim Turner.
Joseph Mallord William Turner byl anglický romantický krajinář.

woodward
woodward 24.02.2018 v 10:00

Babu má soukroma. Ona zadává ráda. :)

soukroma
soukroma 24.02.2018 v 10:47

Ransome, ten mladší - autor, není žádný malíř - na tom trvám ;-), tak jsem tomu rozuměla. Turnera znám a je fajn, ostatně Britové těch velkých malířů mají poskrovnu, tak aspoň tenhle se jim vážně vyved'.
Hádanka byla komplikovaná na pochopení o půlnoci (musím si taky postěžovat, jako VlKa, která často zdůrazňuje nepochopitelnost mých hádanek, přitom je ale zodpoví správně ;-), nu, ráno moudřejší večera (to už jsem v mysli prolustrovala i kapitána Klosse - znám jen to jméno a populární přezdívku "neprůstřelný", pokud se nepletu).
Ostatně, pokud odpověď byla správná, a to byla, a zpochybnila jsem si ji otevřeně sama jen nepochopením dodatečné indicie, pak stejně není co řešit...:-I)

Text příspěvku byl upraven 24.02.18 v 11:47

soukroma
soukroma 24.02.2018 v 10:53

A teď budeme hledat, pro změnu, námořního kapitána, který akademikům své země pomohl a Britům ukázal co proto na své neuvěřitelně dobrodružné cestě až do daleké Indie. Přitom národnostně přísně vzato se nacházel tak na půl cesty mezi žabožrouty (národností svého autora) a těmi za Kanálem.

Kapitán nyní hledaný se také vyskytuje dvojmo (druhé vydání je nám blízké, ale s původní postavou má společné hlavně jméno, nikoli osudy).

VladiKlaisner
VladiKlaisner 24.02.2018 v 11:38

kapitán Korkorán?

Vložit příspěvek