Postava hledá autora - pomozte jí!
VlKa loví všude možně, ale svoji hádanku z předvčerejška, s kterou tu nikdo ne a ne hnout, nechává ladem ;-)
(chápu, že tahle kořist už zmrzla, ale to bychom se načekali do oblevy, chi chi)...
No, já taky asi nevymyslím nic extra složitýho. Zkuste tohle:
Básník vykulil ze dveří malá užaslá očka na strážníka; nemohl se jaksi upamatovat, co vlastně provedl. Nakonec přece jenom
pochopil, proč má jít na policii. "Musí to být?" ptal se nedůvěřivě. "Já se totiž na nic už nepamatuju; já byl v noci trochu-"
"- nalitej," děl strážník chápavě. "Pane, já jsem poznal mnoho básníků."
Jak se ten básník jmenuje (prosím jméno i příjmení) a kterého autora hledá?
kh123: po paměti střílíš neomylně. máš babu.
Text příspěvku byl upraven 27.02.18 v 18:20
Já mám tyhle povídky moc ráda a četla jsem je už několikrát...ale tím Jaroslavem jsem si jistá nebyla :)
Nová postava hledající svého autora se narodila do světa, ve kterém by ji nenechali žít, kdyby věděli, že sobě podobným dokáže (ač nerada) zasadit ránu pouhou svou myšlenkou.
VIKa- autora a knihu máte, ještě tu postavu. Přestože byla nejmladší, její schopnosti vysoce převýšily schopnosti těch starších a zkušenějších.
Správně, Petra dokázala komunikovat i přes světadíly...sci-fi jsem začala číst až poslední dobou a Wyndhamův Den Trifidů mě opravdu chytil...Kukly zdaleka tolik ne...Den Trifidů ale doporučuji, komu se dá :)
Zjistil, že může získat velké dědictví. Stačí odstranit dva lidi. V té době si už podruhé změnil jméno a svou manželku vydával za svou sestru.
Přesně tak: původně Rodger Baskerville mladší, později si změnil jméno na Vandeleur a naposledy si změnil jméno na Stapleton.
Předávám slovo.
Postava, která hledá svého "autora/autory", natolik oslnila svou silou a udatností, že se dokonce přiženila do vládnoucího rodu.
Postava, která hledá svého autora, umí kromě jiných věcí pakovat lépe než kterýkoli žijící člověk. A někdy ho samotného překvapí, kolik těch jiných věcí ještě je.
No, napadají mě dvě osoby, které skvěle pakovaly (ani jedna to nebude): Hermiona, která do společenské kabelky spakovala mimo jiné i stan, a Saturnin, který také všechny překvapil tím, co všechno má v batohu.
No vida, tihle dva mě nenapadli, ale sedělo by to :)
Moje postava má oproti nim silně vyvinuté přesvědčení, že pakuje lépe než jeho dva přátelé a že bez ní/něj by se na žádný výlet neodjelo... jeho přátelé mu v tomto neodporovali a v klidu ho nechali balit pro všechny ...
"Na to, jak umím pakovat, jsem dost pyšný. Pakování je jedna z těch mnoha věcí, v nichž se vyznám líp než kterýkoli žijící člověk. (Někdy mě samotného překvapí, jak mnoho těch věcí je.) Důtklivě jsem George i Harrise na tuto skutečnost upozornil a radil jsem jim, aby to všechno nechali na mně."
Jerome Klapka Jerome - sám vypravěč i autor v jedné osobě
Text příspěvku byl upraven 28.02.18 v 18:40
Vložit příspěvek