Postava hledá autora - pomozte jí!
Nádherný jednovteřinový odstup mezi oběma posledními příspěvky. Přechod na údaj v desetinách vteřiny se přiblížil!
Kapr: To asi v jiném vlákně, ale tady taky někdy rozhodují vteřiny, možná budeme brzy u setin jako na olympiádě :)
Další nápověda k naší postavě je, že je jednou ze čtyř osob, které se v knize střídavě stávají vypravěčem.
Sůl moře?
Ruta Sepetys
Joana
Text příspěvku byl upraven 02.03.18 v 08:23
Budeme hledat postavu muže - příslušníka francouzské smetánky.
Svým rozhodnutím se postaví proti konvencím a nebude mu to přáno...
Charles Swann - Hledání ztraceného času - Marcel Proust ? Ale jistá si vůbec nejsem.
Napůl Mexičan, napůl Ir; napůl automechanik, napůl řidič; jinak rebel a přímý chlap.
A myslíš správně!!!
Je vidět, že u tak známé knihy stačí jen lehce nakopnout;)
Uvidíme ... Přežil písečnou bouři. Pak zůstal sám. Zcela. Tak náročný boj o život ještě nikoho nečekal.
dva velmi vynalézaví kluci se smyslem pro dobrodružství, která přes překážky vždy dobře dopadnou, hledají svého autora. a že těch dobrodružství bylo.
Text příspěvku byl upraven 03.03.18 v 11:28
Zadání by klidně mohli vyhovovat i protagonisté Dobrodružství Toma Sawyera / Dobrodružství Huckleberryho Finna Marka Twaina, ale tak jednoduché to zřejmě nebude...
ne,, tak jednoduché to fakt není, už proto ne, že tihle kluci zažili opravdu četná dobrodružství
opravdu to asi chce nápovědu, protože mě jen tak z voleje napadají:
Cas a Pol Stoneovi hledají Roberta A. Heinleina?
Harry Potter a Ron Weasley hledají Joan Rowlingovou
Kopčem a Veverčák hledají Eduarda Štorcha
Edudant a Francimor hledají Karla Poláčka
Pokud by to byli Harry Potter a Ron Weasley, tak by to bylo ne fér vůči Hermioně :)) Tak ti to snad nebudou.
kdepak, mnoho dobrodružství, mnoho příběhů
ale k té Hermioně, dočetla jsem se o testu Bechdelové k označení genderových stereotypů a myslím, ž film Harry Potter by neprošel, Tenhle test hodnotí, zda aspoň dvě z ženských postav v knize, filmu, spolu alespoň jednu hovoří o něčem jiném než o mužích.
v příbězích mých hádaných podle mne ženské hrdinky snad ani nejsou, ale známe je asi všichni.
Text příspěvku byl upraven 03.03.18 v 12:18
Vika za jedna a pokračuje - a mysli na test Bechdelové
ještě doplním, každá série má několik povídek a tedy samostatných dobrodružství
Text příspěvku byl upraven 03.03.18 v 12:20
Vložit příspěvek