Postava hledá autora - pomozte jí!
To jako vážně, ten test? :)) Mám dojem, že v knihách o Potterovi ženské postavy mluví většinou o něčem jiném než o mužích.
Ou, tak tady bude možných řešení taky fůra. Mě pochopitelně hned napadne Tolkien (ten měl ženských postav minimum, aspoň tedy těch významně promlouvajících do děje). A divná jména měly všechny. Třeba taková Odula. :-)
Dalším do party je Foglar, ale tam si na divné jméno nepamatuju. Pak taky Verne... Ono "ženy ignorujících" spisovatelů bylo řekněme do druhé světové tolik...
Jo jasně! To bude Ha Ha Bimbi, které Rychlonožka přišpendlil jméno Baba Himhi. Že je to tak?
Marilaa, ano , ten test vážně existuje, vymyslela ho americká kreslířka a týká se především filmů, taková značka kvality. a ať již ženy a dívky v Harrym mluví o čem chtějí, nemluví o tom alespoň dvě spolu a o to jde, aby spolu nejméně dvě ženy mluvily o něčem jiném než o mužích.
No je to blbost takový test, třeba u toho Pottera, čtenář je přece jen skoro pořád právě s Potterem, takže tam není moc prostoru pro to aby spolu mluvily dvě ženské postavy. Takže o kvalitě či nekvalitně to nic nevypovídá.
no, filmový svět si myslí něco jiného a hovor je ne o kvalitě filmu jako takového, ale o tom, zda kopíruje genderové sterotypy, tedy zda ukazuje ženy fakt jako blbky,, které mají jediný zájem a to muže, zda tam vůbec jsou a zda spolu hovoří nebo zda jen dělají mužům křoví nebo žijí jen pro to, aby nějakého získaly.
Dobře, pak tedy hádejmež toto:
Svého autora hledá vedlejší postava s velmi smutným osudem. Po návratu z války žije v naprosté chudobě a zapomenutí. Válečné zranění mu brání dobře se starat o dítě a postupně propadl alkoholu.
Hledáme postavu, která má zvláštní hlasitou zálibu. Je to záliba neškodná a naše postava si chce jen v klidu žít podle svého, ale jeho sousedé ho kvůli ní nechají zavřít do psychiatrické léčebny.
"Chci, aby trvaly ty nymfy" pronesl veršovaně jednoho dne v ospalé době po poledni v přírodě hrdina, který k nim měl hodně blízko.
puberťačka s depresí, výrazným intelektem a dobrými kamarádkami hledá autora
kniha je o mládeži pro mládež, autorka zde má jedinou knihu a při psaní knihy ji inspirovaly její vlastní prožitky.
kniha je celkem nedávno vydaná a prý je první knihou série. Vydaná zatím byla jen tato.
kniha má 90% v hodnocení a 28 čtenářů se ji chystá číst, monogram autorky je H.B.
Tak jsem se seznámila s mnoha knihami pro holky, knihami vydanými vloni, autory britských ostrovů na B a mám to:
Evie
Už jsem normální?!?
od: Holly Bourne
(pozn.: série má i u českého vydání pouze slovenský titul:
Klub okašlaných báb (1.)
Text příspěvku byl upraven 05.03.18 v 19:21
trefa, to ne nenapadlo, že to bude tak těžké.. a není špatná, mám ji rozečtenou
těžké to je - s knihou přečtenou všehovšudy 6 čtenáři (a asi nikým z aktivních hadačů) ;-)
Tuhle se tu hádala postava moderní krimi podle typu sýra, a to by bylo, aby Britové svůj sýr nepoužili sami a dříve (i mimo Chestertonovu parodii na sonet):
Hledáme jednu z vedlejších postav oblíbeného humoristy, který používá "sýrovou" přezdívku a který hodně nemá rád hlavního hrdinu série, protože mu leze do zelí (což není tak docela pravda, jak se později jasně ukáže, ale to už pak vůbec není relevantní...).
Vložit příspěvek