Postava hledá autora - pomozte jí!
reader.007: není to on, i když se mu myslím podobá
Dobře ještě trochu napovím... po pachové stopě nechoďte, leda že vám voní kadidlo a střelný prach ;-)
To už jsem řekla ale moc, co?
První uškvařen, druhý skončil bez hlavy... jsem zvědav, koho odrovnáte tentokrát :-)
Tak můj tip s parfumářem nevyšel, díky čemuž napětí narůstá, nemohu se dočkat!
Tak pořád nic? A já myslela jak jsem tím kadidlem a střelným prachem napověděla...
Naše postava od mládí miluje knihy, má skvělou paměť a obdivuje velkého Korsičana. :-) Pochází z venkova z tesařské rodiny, ale jeho sny a ambice ho vedou zcela jinam.
já teda upřímně hlásím že jsem totálně v čudu. Vždycky když už si myslím že ho mám, mi to nějaká indicie zkazí :-/
reader.007: Ono už je to hodně let, co jsem knihu četla a pak viděla inscenaci v divadle a při zadávání nápověd si musím sama nechat občas napovídat internetem, takže se nebojte a zkuste tipovat.
Román je klasika, takže ho určitě každý zná - alespoň ze školy. :-)
Ano, je to přesně tak - Julian Sorel z románu Červený a černý. Gratuluji Naias a předávám slovo.
Už jsem se bála, že budu muset dát nějakou barevnou nápovědu. ;-)
Uf, už som si myslela, že ma zase niekto predbehne. Víťazoslávne nájdem Americkú tragédiu a bum ho! Už je to tam. :´-(
Pre veľký úspech opakujem - ďalšia milovaná kniha môjho detstva. Hľadaná postava má mimoriadne nadaného psa a spolu s bratom majú taký detektívny talent, z ktorého je aj polícia v Jiříkově vidění. A po česky to nevyšlo. Tak, a hľadajte!
Naias, bruslíš po tenkém ledě, protože Koka je Lehrerin a semtam si může chybičku dovolit-hihi
Text příspěvku byl upraven 07.05.14 v 20:19
Veď to nie je v zlom, len sa mi to zdá srandovné, dať do slovenčiny typicky české písmeno. Tiež rada používam české výrazy, napr. v Jiříkově vidění, to jsem zvědav, do prčic, no těprsk a pod. Len keby ste počuli tú výslovnosť!
Dudu, nejsem Lehrerin, jenom mám takové - jak mé nejbližší okolo říká - hrozné "učitelské sklony", že prostě upozorňuji na chyby a snažím se je opravovat. Nesnesitelné! :-)
A teraz k Naias: no dobre, keď ě nemáte, zato máte ô, a to tiež nie je na zahodnenie. Ale ani táto výhra nerieši otázku, či ide o milíciu poľskú alebo ruskú, prípadne tuším aj Chorvatsko má milíciu. Tak ako? A čo ten pes - má národnosť španielsku (je to kokršpaniel?), alebo írsku (írsky seter), alebo slovenský čuvač či nemecký ovčiak?
Naias, prosím, vyplň si poriadne svoj databázový profil, aby som mohla z Tvojho "Přečteno" odkukávať, čo si už čítala a z čoho tak asi nám dávaš hádanku. Vopred ďakujem! :-)))
Text příspěvku byl upraven 07.05.14 v 20:30
Naias, doplňujem vysvetlenie: na PC mám ako východziu nastavenú českú klávesnicu, ale na slovenské príspevky reagujem po slovensky. Niekedy však naozaj neustrážim tú kontrolu a preklepnem sa. No ale neodbočujme od tých detektívov, to je väčšia záhada, než moje preklepy.
Postava má národnosť aj štátnu príslušnosť poľskú, pes je miešanec. Alebo ak chcete ořech.
Celé to začalo dedičstvom, potom sa začali vŕšiť záhady jedna na druhú a na konci dolapili falšovateľov známok.
Janka zo Začarovaného domu hľadá Joannu Chmielewskú? Ale možno sa mýlim, čítala som to asi pred sto rokmi.
Bingo! Len tak pre srandu králikov, hoďte si do googla „pomôžu milícii potrestať zločincov“, alebo „dedičstvo spôsobí množstvo zmätkov“. Naschvál som to opisovala z anotácie v tejto databáze. Som rafinovaná ako cukor.
Starnúca žena, ktorá žije na americkom ostrove spolu so svojou rodinou, je obvinená z vraždy svojej zamestnávateľky aj manžela.
Vložit příspěvek