Postava hledá autora - pomozte jí!
Správně. Tak teď ještě tu postavu. Že bych hádače spletla tou královskou dcerou? Ale ona jí opravdu byla. A byla něco jako rukojmí, či zajatkyně. Asi proto ten hledaný ji na začátku nepovažoval za dost dobrou na to aby se s ní oženil.
Pak tedy Marcus Vinitius hledá Henryka Sienkiewicze.
Na zadávání hádanky teď bohužel nemám čas, tak se toho někdo ujměte za mne. Díky
Tedy jedna rychlovka:
Nestálý zaměstnanec pošty, jenž nemá nikdy k láhvi daleko, hledá svého autora.
Pošťák Chinaski našel Bukowskiho a VladiKleisner může zadávat další hádanku.
Technická vsuvka: Marylaa ještě vůbec nestačila potvrdit správnost odpovědi na svou hádanku.
No vidíš, ještě by to chtělo potvrzení. Doufejme, že nikdo jiný než Vinitius to být nemůže.
No jo, fakt jsem to nepotvrdila. A to jsem tu byla, ale když jsem viděla další hádanku, tak jsem zapomněla, že mám potvrdit správnou odpověď :) Dodatečně potvrzují.
Autor hledá advokáta a poručníka, kterého jeho klienta za jeho sexuální praktiky a vydírání potrestá po svém.
VladiKlaisner: nějak tomu zadání nerozumím - možná tam má být "klientka", aby to dávalo smysl?
Aha, ono je to vlastně celé nějak obráceně - já už jsem si ten začátek totiž rovnou nějak doslova přeložila, ale ten konec je matoucí - tož zatím nedumám ;-)
Omlouvám se, tablet opravil některá slova po svém:
Autor hledá advokáta a poručníka, kterého jeho klientka za jeho sexuální praktiky a vydírání potrestá po svém.
Snad už je to logičtější.
Fuj, pokud tl bylo k zfilmované (a to dokonce ve dvou verzích), tak vím. Viděla jsem jen film, scénu se snažím doteď vytěsnit, takže vím jen jméno autora a klientky, nikoli toho šmejda...
A je to venku. Záměrně jsem zadala tuhle známou, ale ne hlavní postavu z velice známé knihy. Předávám.
Tak to jsem ráda, že to šlo mimo mě - jak čtu severskou krimi, Larssona jsem nechala stranou (z filmu jsem viděla jen kousek a to mi stačilo).
Ale stejně ta hádanka zněla pozoruhodně: "Autor hledá advokáta a poručníka" - nebo "Autora hledá advokát a poručník", už je sice po všem, ale ráda mám ve věcech jasno ;-)
Zadání:
Mám před sebou posledních pár měsíců života a chci je prožít svobodně, po svém.
ATo by Will molhl hledat jojo Moyes...
Text příspěvku byl upraven 28.06.18 v 13:02
V předchozím se tedy nemám vrtat.
Odpovědí na aktuální hádanku bude víc, dávám tip ze své poslední četby:
Jaakko - Antti Tuomainen (Než natáhnu brka - ale to zatím skoro nikdo nečet')
Mám před sebou posledních pár měsíců života a chci je prožít svobodně, po svém.
Opustím tedy "bezpečí" sanatoria. Vozíček nepotřebuji, potřebuji vůz.
Vložit příspěvek