Postava hledá autora - pomozte jí!
Autora hledá na svou dobu velmi vzdělaná žena, která ve svém oboru došla k vysokému ohodnocení....
Asi to nebude ono, ale když už mně to napadlo tak to zkusím. Maria Curie Sklodowska by mohla hledat svojí dceru.
Marylaa , Marie Curie Sklodowska to je ... ale hledá svého autora...
No já četla akorát knihu co napsala její dcera. Ale je fakt že o takové slavné osobě určitě psalo víc lidí.
Tato postava mi přijde trochu zvláštní a to tím, že trpí chudobou a pracuje na ministerstvu.
No, je vidět že už uplynula dlouhá doba, co jsem četla Orwella.
Orwell to není.
Úplně jiný žánr.
Autora hledá rodinný mazlíček, který opravdu není bernardýn! (Ani jiný pes.)
Hned mě napadla Žirafa Amina, ale to je nejspíš mimo terč...
Kdyby to snad byla trefa, pak by Pučálkovic Amina hledala Jindřicha Plachtu...
Text příspěvku byl upraven 28.06.18 v 22:31
Mimochodem, Aminu znám, ale že Plachta je "ten" Plachta jsem zjistila, nebo možná znovuobjevila až teď... :)
Hádanka:
Zůstaneme u chlupáčů a svého autora hledá stvoření, které lezlo, kam nemělo, protože nevědělo, že je třeba si prostor nejprve změřit a že "metr" nosí stále s sebou. Ať to máme komplet hledáme i ilustrátora/ ku.
Tak metr s sebou nosí kočky, jejich vousky jsou neomylné - ale co za knížku?
Měla jsem před svatbou, než jsem se jí však dočkala, krutému násilí jsem byla vystavena.
To mi zavání dívkou Marií, ale zaboha nemohu dohledat autorku, a to jsem to četla, a navíc všechny díly (a dva filmy bohužel i viděla). Strýček google mé paměti nechce napomoci a plive na mne jen ty filmy :-(.
Text příspěvku byl upraven 29.06.18 v 11:40
Vložit příspěvek