Postava hledá autora - pomozte jí!
Mne nejdříve napadl jiný rod, který dosáhl svého "vrcholu" na přelomu středověku a novověku - takže se na něj ruče zeptám. Ten nejpovolanější autor je ukázal v novém světle, jako zakladatele mafie.
Text příspěvku byl upraven 01.08.18 v 19:20
Rod Borgia (přesněji původně Borja) je správný tip, ale hledaný autor knihy je tím nejpovolanějším právě s ohledem na mafii, tedy svoji jinou, známější tvorbu.
Omlouvám se, musím za povinnostmi...kdybych to náhodou trefila, nechť štafetu převezme kdokoli, koho určí zadavatelka soukroma - teda, kdybych to fakt trefila...:-)
Ano, jsou to ti neslavně známí z rodu Borgia v podání Maria Puza (Rodina)
ddkk uhádla komplet, předávám jí slovo - doufám, že se ho ujme v dohledné době
Hrdina psychologického románu má jediný životní cíl, který by rád naplnil: chytat děti. Proč? To sám v knize vysvětluje. Jeho "ideovou oporou" je dílo významného britského autora...kdo a koho hledá?
Díky za tuhle hádanku, ke které jsem se kvůli nadcházejícímu vedru dostala zavčas poránu. Kdo chytá v žitě Jeroma Davida Salingera jsem četla mockrát (v mládí - líbilo moc - i zralém věku - líbilo o poznání méně, až skoro nelíbilo), ale nějak jsem mnohem víc všímala Holdenových aktuálních činů (přesněji mě víc bavila Phoebulka), a tohle jsem vážně přehlédla (a přitom doteď mi ten název vrtal hlavou) ;-( Tak teď už mám náhled na knihu komplet.
ještě z wikipedie: Název knihy je parafrází na báseň Roberta Burnse Comin' Thro The Rye - „Když někoho chytí někdo, jak jde žitem kdes“. Na kraji pole je strmý sráz a u něho by chtěl stát Holden Caulfield a chytat děti, aby nespadly.
Le Testament (Závěť) - Jean Meslier, případně Voltaire?
Text příspěvku byl upraven 02.08.18 v 11:54
Autora hledá postava, která na cestě z Číny zničila modlu a tím ohrozila celou karavanu.
Hledaný se z Číny vrátil v pořádku - pokud tam vůbec byl. Své zážitky sdělil spoluvězni, který se tak stal spoluautorem světového díla.
Text příspěvku byl upraven 02.08.18 v 17:35
Vložit příspěvek