Postava hledá autora - pomozte jí!
Jsem bývalý důstojník rakousko-uherské armády. Zištným sňatkem chci zachránit rodný statek.
Jejda, ani jeden ;-)
Chtěl létat výš a rychleji, okolí ho nechápalo. Jeho velká rodina byla k letu vybavena stejně jako on, ale ani by je nenapadlo se takhle prohánět mezi nebem a oceánem.
Titulní hrdina, hned se třemi jmény.
Měl jsem vyšetřit zmizení několikanásobné vražedkyně. Ale všechno bylo úplně jinak.
Uf, jestlipak to nebude v celé své děsivosti Prokletý ostrov: americký šerif Edward "Teddy" Daniels a Dennis Lehane?
Napadá mě Fernand Mondego, který pomohl dostat do basy Edmonda Dantese a oženil se s jeho snoubenkou, svojí sestřenkou Mercedes. Hledá zajisté Dumase staršího.
Hledáme jiného z nejodpudivějších bratranců v literárním světě. Skoro tak odpudivého, jako bývala jeho sestřenice a současně nestoudná milenka.
A celý příběh je z pera ženy.
Milenecký vztah se sestřenicí trval po celou dobu jejího manželství, až do její smrti. O jejich vztahu věděla jen jediná další osoba, ale manžel to nebyl. Scházeli se v pěkně upravené rybářské chatě.
Právě smrt sestřenice a milenky i následné kroky bratrance učinily pánovi domu a zejména jeho nové mladé a naivní manželce ze života peklo, které skončilo mále smrtí všech.
Tak už jsem převyprávěla velice známý příběh (dnešní psychothrillery mu nesahají ani po kotníky) skoro celý - a stále hledáme bratrance a autorku. Pokud se mrknete vedle na nově uhodnutého autora, mohlo by vás třeba něco trknout.
Text příspěvku byl upraven 07.08.18 v 11:10
Už to mám. Bratranec Jack Favell z knihy Mrtvá a živá hledá autorku Daphne Du Maurier.
Ale musela jsem hledat, knížku jsem četla kdysi dávno.
Ano, taky jsem četla naposledy dávno, ale aspoň pro mě je to kniha nezapomenutelná
(takže Favel - vedle křestní jméno australské autorky - hned inspiroval Favella)
Nedokážu vymyslet nic originálního, budeme tedy nyní hledat jednoho z nejproradnějších bratrů v literárním světě.
Napadají mne dvě knihy o povedených bratřích: Na východ od ráje
a Všichni lidé bratry jsou
Tenhle bratr je starší, tedy “služebně”, jinak je to mladší bratr. A také je nevlastní.
Vložit příspěvek