Postava hledá autora - pomozte jí!
Dvakrát Haliny by bylo moc, tak jen skrytě:
Olga Hakunděková a Halina Pawlowská
Světový pradlák peněz číslo jedna hledá autora, který mu umožnil zviditelnit se mezi hlavními postavami jedné ze svých špionážních knih, která ovšem není ani o krejčím ani o recepčním.
Správná cesta: autor je správně, ale princ to není. Hledáme někoho s vlastním jménem, někoho, jehož mateřština (a domovina) se dá z jeho vlastního označení sama sebe ("světový pradlák peněz číslo jedna") asi dobře uhodnout.
Je to Rus Dima ("světový pradlák peněz číslo jedna"), který chce uniknout vrchnímu bossovi mezi "vory" Princi a tak se dostane do hledáčku britské MI5/6. A tím nic neprozrazuji.
Anase uznám správného autora a předám (vedle jsem také dostala možnost pokračovat jen s poloviční odpovědí a zdejší hádanka byla těžší).
Pro úplnost: jednalo se o thriller Zrádce mezi námi od: John Le Carré
Text příspěvku byl upraven 04.08.18 v 10:25
Tak děkuji :).
Svou autorku hledá mamánek, neúspěšný student, který svou dívku ztratil kvůli obejdovi bez košile.
Mně to trochu připomíná Hanu (nebo Slepou mapu? od Mornštajnové) - ale mám v těch osudech jejích mnoha postav takový guláš, že si netroufnu tipovat dál ;-( Ale pokud je to z války, tak takových literárních příběhů bude víc.
Text příspěvku byl upraven 04.08.18 v 15:39
Nikoliv, ani jeden příběh není ten můj. Já jsem česká literární klasika z období heydrichiády.
Otčenášek - Romeo, Julie a tma ?
Pak by Pavel hledal Jana Otčenáška
Text příspěvku byl upraven 04.08.18 v 16:04
Tak zkusím něco vymyslet.
Autora hledá mladý chlapec -účastník manželského trojúhelníku.
A dodám : autor není místní / a budu přidávat.../
Po třech potratech upadá do deprese a v tom se objeví Plaváček. Přinese štěstí. Zoufalá matka hledá svoji autorku.
Po třech potratech upadá do deprese a v tom se objeví Plaváček. Přinese štěstí? Ale na jak dlouho? Zoufalá matka hledá svoji autorku.
Isabel Sherbournová hledá M. L. Stedmanovou.
Text příspěvku byl upraven 06.08.18 v 00:23
Vložit příspěvek